Svenskt Näringsliv och LO eniga om frihandelsavtal

Publicerat av Carl Göransson

Svenskt Näringsliv och LO ställer sig nu gemensamt bakom frihandelsavtalet TTIP. Misslyckas förhandlingarna tror de båda organisationerna att det kan få långtgående konsekvenser för svensk ekonomi. ”Det handlar om vårt framtida välstånd”, säger Carola Lemne, vd för Svenskt Näringsliv.

– Avtalet med USA är just den injektion som EU behöver. Med ett decennium utan USA och EU så är risken stor att Europa står och stampar på runt 1 procent i tillväxt. Framtidsutsikterna skulle vara jäkligt dåliga, säger Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande för LO, till Dagens industri.

För att belysa utmaningarna Sverige och Europa skulle möta om TTIP, frihandelsavtalet mellan EU och USA, inte blir av anordnar Svenskt Näringsliv och LO tisdagen den 31 maj ett heldagsseminarium om frågan. Bland annat deltar EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström och USA:s handelsminister Michael Froman.

– Det finns väldigt många myter kring den här frågan och syftet är att få upp dem på bordet. Man måste ha respekt för folks oro och åsikter, men diskussionen måste utgå från fakta, säger Carola Lemne.

Förhandlingarna om TTIP har pågått sedan 2013.

Carl Göransson

Publicerad av Carl Göransson den 2016-05-30 - 14:18  #Senaste nytt