Roro-terminalen nästa att bryta med Hamnarbetarförbundet

Publicerat av Stina Bengtsson

Roro-terminalen i Göteborgs hamn kommer sluta samverka med Hamnarbetarförbundet från den 31 mars, rapporterar Göteborgs-Posten.

– Det stämmer. Våra skyddsombud blir av med sina brickor, vi ska inte bli kallade till förhandlingar och vår förtroendeman ska inte få jobba fackligt längre. Det är hela Sveriges Hamnars policy som genomförs, säger Erik Helgeson styrelseledamot i Hamnarbetarförbundet till tidningen.

Under torsdagen genomförs MBL-förhandlingar mellan Roro-terminalen och Hamnarbetarförbundet. Innan de är genomförda vill inte terminalens vd Björn Wånge kommentera beslutet, skriver GP. Men han har tidigare varit kritisk till hur Hamnarbetarförbundet har agerat.

– Hamn4an har vid förhandlingar stora påtryckningsfaktorer. Vi får ofta ge oss då vi vill införa förändringar eftersom varsel om konflikt hela tiden påverkar förhandlingarna, sa han till Arbetsmarknadsnytt i somras .

Det var under tisdagen som Arbetsmarknadsnytt berättade att Sveriges Hamnars policy om att inte samverka med fackförbund utan kollektivavtal nu börjar implementeras.

Stina Bengtsson

Publicerad av Stina Bengtsson den 2018-03-15 - 21:51  #Kollektivavtal #Hamnkonflikten