Nya ordföranden Leif Östling ska vässa Svenskt Näringsliv

En operativ styrelse med bara tolv ledamöter, ett vassare beredningsutskott och ett tydligt ledarskap. Det är några av de viktigaste delarna i ett mer slagkraftigt Svenskt Näringsliv. Det slår organisationens nyvalde ordförande Leif Östling fast i en intervju i Dagens Industri.

Under gårdagen antog Svenskt Näringslivs stämma en motion om att skapa en mer operativ styrelse, samtidigt som en ny ordförande valdes.

– Vi är en organisation som måste ha kraften och förmågan att visa ledarskap som samlar alla slags företag och företagare, oavsett bransch och storlek, säger den nyvalde ordföranden Leif Östling till Dagens Industri.

Östling säger också till Dagens Industri att integrationen är den mest akuta politiska frågan just nu. På andra plats kommer energiförsörjningen, följt av bostadsbyggandet.

Östling är ledamot i styrelsen för Volkswagens lastbilsbolag, ordförande för industriföretaget SKF samt styrelseledamot för riskkapitalbolaget EQT. Leif Östling efterträder Jens Spendrup som har varit ordförande för Svenskt Näringsliv de senaste tre åren.

Publicerad av Redaktör den 2016-05-20 - 17:11  #Senaste nytt