Kommunal väljer ny ordförande

En enig valberedning föreslår Berit Müllerström till ny ordförande för fackförbundet Kommunal. Men hon får konkurrens om posten av Tobias Baudin som också ger sig in i ordförandekampen. Baudin är LO:s förste vice ordförande.

I dag, onsdag, väljer fackförbundet Kommunal ny ordförande efter vårens avslöjanden om skandaler och vidlyftiga representationer. Den avgående ordföranden, Annelie Nordström beviljas inte ansvarsfrihet av kongressen. Bakgrunden till att Annelie Nordström, tillsammans med två andra ur den avgående styrelsen, nekas ansvarsfrihet är restaurangverksamheten Metropol Palais i centrala Stockholm som Kommunals bolag Lyran drev. Enligt revisionsberättelsen har restaurangen lett till förluster och nedskrivningar på drygt 100 miljoner kronor, rapporterar Ekot .

En av knäckfrågorna är om det har varit emot stadgarna att driva restaurang. Kommer en utredning fram till att Annelie Nordström och de andra har varit oaktsamma kan Kommunal kräva att de betalar för skadan.

– Det är klart att det känns något obehagligt att ha det hängande över sig. Å andra sidan är det en komplicerad process som i sådant fall skulle till och det får ju den nya styrelsen ta ställning till, säger Annelie Nordström till Ekot.

 

Publicerad av Redaktör den 2016-06-01 - 15:45  #Senaste nytt