Jobbhopp för Finduspersonal i Bjuv

Publicerat av Carl Göransson

Många företag är intresserade av att anställa när Findus lägger ner sin verksamhet i Bjuv.  ”Vi har redan blivit nedringda av företag, som är intresserade av den kompetens som finns”, säger sektionschefen Hanna Åstrand på Arbetsförmedlingen i Bjuv.

Det var i mars i år som Nomad Foods som äger Findus offentliggjorde att de vill flytta produktionen från Bjuvfabriken till en befintlig anläggning i Tyskland. Beslutet att lägga ner produktionen i Bjuv berör 450 anställda.

Trots beskedet ser framtiden ljus ut för Findus personal. Enligt Arbetsförmedlingen i Bjuv är efterfrågan på arbetskraft stor.

– Vi har redan blivit nedringda av företag, som är intresserade av den kompetens som finns. De har visat intresse av olika typer av tjänster, men i och med att förhandlingarna inte är klara än, så vet vi inte nu vilka kompetenser som finns där. Arbetsmarknaden i nordvästra Skåne är god, säger Hanna Åstrand till SR P4 Malmöhus.

– Det är stor efterfrågan på industripersonal. Truckkompetens är alltid populärt, och livsmedelserfarenhet är förstås det som efterfrågas i detta läge, säger hon.

Carl Göransson

Publicerad av Carl Göransson den 2016-05-23 - 15:06  #Senaste nytt