Hård kritik mot Strandhälls sjuklöneförslag

Publicerat av Carl Göransson

Socialförsäkringsministern Annika Strandhäll får hård kritik efter regeringens förslag om att arbetsgivarna ska vara med och finansiera långtidssjukskrivningar. ”Jag förstår inte varför jag ska straffas om någon av mina anställda blir allvarligt skadad i en trafikolycka”, säger Agnetha Estberger, vd för Anina Brud- & Festspecialisten i Helsingborg.

Enligt förslaget ska arbetsgivaren stå för 25 procent av kostnaden för sjukskrivningar som är längre än 90 dagar. Förslaget möter hård kritik från flera företagare enligt en sammanställning som Svenskt Näringsliv gjort.

– Om man vill lägga ansvar på arbetsgivare som driver sina medarbetare till sjukskrivning så kan jag i viss mån förstå tanken, men de flesta av oss värnar mycket om våra medarbetare som är vår viktigaste resurs. Det finns många skäl till sjukskrivning som arbetsgivaren inte kan styra över. För ett mindre företag kan det här innebära en katastrof, säger Tina Zetterling, Barnmorskegruppen Öresund.

Agnetha Esterberger, vd för Anina Brud- & Festspecialisten i Helsingborg, delar kritiken.

– Jag förstår inte varför jag ska straffas om någon av mina anställda till exempel blir allvarligt skadad i en trafikolycka eller drabbas av cancer. Jag får anställa en vikarie och ta kostnaden för att sätta in hen i arbetsuppgifterna samt lön och semesterlön och därtill 25 procent till den sjuka. Det får jag inte ihop ekonomiskt, säger Agnetha Estberger och fortsätter:

– Det här förslaget kommer att innebära att, om det går igenom, så kommer jag rekommendera mina anställda att skaffa F-skattsedel för det är i så fall det enda sättet för mitt lilla företag att överleva, säger Agnetha Estberger.

Olof Christersson, vd för Agortus AB i Svalöv, har haft anställda som blivit långtidssjukskrivna. Han tror inte Annika Strandhälls förslag kommer underlätta för hans företag.

– Vi har erfarenhet av långtidssjukskrivna med en diagnos som var helt oberoende av arbetet och arbetsmiljön. Vi är nu fem personer och idag är tre sjukskrivna. Det innebär att vi har 40 procent kapacitet men över 200 procent i lönekostnad! Om det är svårt idag blir det ännu svårare om förslaget faller in och vi kan enbart klara det genom att ständigt förändra kravprofilerna, det vill säga uppsägning, säger Olof Christersson.

Carl Göransson

Publicerad av Carl Göransson den 2016-05-09 - 10:09  #Senaste nytt