Adecco skriver bemanningsavtal med APM Terminals

Publicerat av Stina Bengtsson

APM Terminals och Adecco skapar en ny bemanningspool för containerterminalen i Göteborgs hamn. Bemanningspoolen innebär att APM Terminals lämnar Blixtsystemet, där tre terminaler i hamnen har delat extrapersonal.

Henrik Kristensen, vd för containerterminalen i Göteborgs hamn, räknar med att lösningen leder till ökad kundnytta.

– Huvuddelen av det arbete som utförs på terminalen kommer även fortsättningsvis att genomföras av tillsvidareanställda medarbetare. I vår verksamhet ser vi väderförhållanden som påverkar fartygsplaner, sista minutenförändringar i leveranskedjan eller oplanerad frånvaro, vilket gör att vi måste kunna anpassa vår personalstyrka efter kundernas önskemål, säger Henrik Kristensen i ett pressmeddelande.

Hamnarbetarförbundets avdelning 4, Hamn4an, är negativ till förändringen och menar att liknande lösningar har provats i hamnen med negativt resultat tidigare. Hamn4an ska dock begära förhandling med Adecco, skriver de i ett pressmeddelande.

Avtalet mellan Adecco och APM Terminals gäller från 1 oktober. APM Terminals lämnar Blixtsystemet helt vid årsskiftet.

– Vi ser fram emot att få bidra med kompetent bemanning och bli en partner till APM Terminals Gothenburg. Vi startar nu rekryteringen av medarbetare och vår ambition är att tillsammans med APM Terminals bygga upp en väl fungerande bemanningslösning för ett långsiktigt samarbete”, säger Niklas Evheden, kontorschef på Adecco i Göteborg.

Stina Bengtsson

Publicerad av Stina Bengtsson den 2017-09-29 - 21:20  #Hamnkonflikten