Sju av tio jobb förmedlas genom kontakter. Men den som inga kontakter har, hen får stå utanför, skriver krönikören Eva Cooper. Hennes nyaste kontakt heter Omar.

”Migrationsverket hade hyrt ett pensionat precis vid stranden. Det var det vackraste ställe jag har varit med om!”

Omar får fortfarande något drömskt i blicken när han tänker tillbaka på sommaren vid den svenska västkusten. Efter att inledningsvis ha bott på en av Sveriges största flyktinganläggningar tillbringade han några månader vid havet. Något som väcker varma minnen i honom. Han har hunnit se mycket av Sverige, trots att han ännu inte har bott här så länge.

Nu sitter vi på ett kafé i Gävle, där vi båda nu bor. Ute blåser det kalla vindar, men kaffet värmer oss. Våra vägar har mötts genom ett projekt som finansieras av företagaren Antonia Ax:son Johnsons stiftelse för hållbar utveckling, Axfoundation. Etablerade svenskar och nya i landet möts över det mest svenska som finns: en fika.

Tre år var det sedan Omar kom hit. Ändå skulle jag ha gissat att han hade bott i Sverige mycket längre.

Tre år var det sedan Omar kom hit. Ändå skulle jag ha gissat att han hade bott i Sverige mycket längre. Svenskan är fantastisk i både tal och skrift. Vid ett tillfälle hittar han dock inte ordet och säger meningen på engelska. En engelska som är felfri.

Sju av tio jobb i Sverige förmedlas genom kontakter. Allt färre företag använder sig av Arbetsförmedlingen när de vill rekrytera. Statistiska centralbyrån uppger att bara cirka tio procent av samtliga externrekryteringar i dag går genom Arbetsförmedlingen. Det är fem gånger vanligare att arbetsgivare och medarbetare hittar varandra själva vid rekrytering än att Arbetsförmedlingen är inblandad. Anledningarna är många – med den gemensamma nämnaren att alldeles för få upplever att de hittar rätt medarbetare genom myndigheten. Därför vänder arbetsgivarna sig i stället till de egna nätverken. ”Känner du någon som… ” ”Jag är på jakt efter… ” är vanliga inledningar på uppdateringar både på Facebook och LinkedIn.

Men den som inga kontakter har, hen får stå utanför. Har man, som Omar och massor av andra människor runt om i landet, inte bott i Sverige så lång tid så har man av naturliga skäl inte så stort nätverk. Eller snarare så kanske man fångar halva världen i sitt nätverk, men det sträcker sig sällan in bland etablerade svenskar eller in på den svenska arbetsmarknaden.

Men det behöver inte vara så svårt. Projektet som ledde till en fika på ett kafé i Gävle en kylslagen fredagseftermiddag heter Yrkesdörren, en del av Öppna Dörren. Här matchas människor med erfarenheter från samma bransch för att under en timme prata om alla de där dolda koderna som omgärdar alla branscher. Intell, som vi sa när jag jobbade som public affairs-konsult. Det enda och enkla, men ack så viktiga, åtagandet för dörröppnaren, den etablerade, är att bjuda vidare på två kontakter.

Att fika och diskutera just ditt fält på arbetsmarknaden är inte en vinst enbart för den som är ny i Sverige. Det kan ju faktiskt vara din nya kollega som sitter där!

Rekryteringsbehoven hos småföretagare är stort. I undersökning efter undersökning bekräftas hur bristen på rätt kompetens bromsar tillväxten. De rekryteringar som ändå fungerar finns i stor utsträckning bland kontakter och nätverk. Men tänk om det där personliga nätverket kan bli större? Att fika och diskutera just ditt fält på arbetsmarknaden är inte en vinst enbart för den som är ny i Sverige. Det kan ju faktiskt vara din nya kollega som sitter där!

Några dagar efter vårt möte har jag kopplat ihop Omar med en av mina kontakter. Jag får ett meddelande från henne: ”Träffade Omar idag. Vilken inspirerande människa. Tillsammans hittade vi tre nya kontakter för honom att ta tag i. Hoppas det kan ge något mer konkret. Tack för att du skickade honom till oss. Livet fick liksom ett nytt perspektiv.”

Tänk vad en kopp kaffe kan göra!

Eva Cooper

Publicerad av Eva Cooper den 2018-12-05 - 13:21  #Kompetensförsörjning #Integration #Krönika