Allt färre människor engagerar sig fackligt. Därför är det inte rimligt att det är facken som har monopol på arbetsmiljöfrågorna, menar krönikören Maria Mattsson Mähl. Fler borde få chansen att ta ansvar.

Alla smarta företagare fattar att de behöver prioritera arbetsmiljöarbetet. En bra arbetsmiljö bidrar till tillväxt, kreativitet och lönsamhet – för att inte tala om attraktivitet som arbetsgivare. Framgångsrika företag är oftast briljanta på att hantera både den fysiska och psykiska arbetsmiljön. Tyvärr finns en koppling mellan arbetsmiljöarbetet och fackföreningsrörelsen. Och det är ett jätteproblem. I synnerhet när allt färre personer vill sitt betala medlemskap i ett fackförbund.

De senaste åren har jag fått ägna mer och mer tid åt att ”sälja in” facket för att på ett smidigt och korrekt sätt kunna hantera strategiska och viktiga personalfrågor. Det är inte rimligt.

Missförstå mig rätt. Jag tycker självklart att facket har en viktig roll att spela på arbetsmarknaden, men i takt med att människor intresse för att engagera sig fackligt minskar krävs åtgärder kring bland annat arbetsmiljöarbetet.

Därför är det dags att kasta fackets monopol på arbetsmiljöfrågorna i papperskorgen. Det är varken tidsenligt eller rimligt att koppla en så viktig fråga till en aktör som för en tynande tillvaro.

Engagerade medarbetare, som väljer att inte vara fackligt anslutna, kan göra jobbet precis lika bra.

Inrätta en stöttande och konsulterande funktion på Arbetsmiljöverket – eller ännu hellre: låt privata företag få utveckla sina tjänster och erbjudanden. Komplettera det med en plattform där alla, oavsett om det är medarbetare, kunder eller leverantörer, har möjlighet att larma om dålig. Lagar och regelverk kring skyddsronder och samråd ska självklart finnas kvar, men varför ha kopplingen till facket? Engagerade medarbetare, som väljer att inte vara fackligt anslutna, kan göra jobbet precis lika bra.

Det är dags att arbetsmiljöarbetet blir en seriöst hanterad fråga och en angelägenhet för alla – med regler som ger alla medarbetare möjlighet att delta och bidra.

Vi kan inte hantera en så viktig fråga som en räddningsplanka för att facket ska ha en roll att spela på den svenska arbetsmarknaden. Världen har förändrats. Dagens arbetsmiljöarbete och arbetsmiljölagstiftning måste hänga med.

Maria Mattsson Mähl

Publicerad av Maria Mattsson Mähl den 2019-10-30 - 10:47  #Arbetsmiljö #Krönika