Breddad mångfald gav företaget större kompetens – "Vi har vunnit"

Att ta in utlandsfödda och personer med funktionsnedsättning är ett sätt för FM Mattsson Mora Group att ta sitt samhällsansvar och få in ny kompetens. ”Vi har fått in bra personer som gör ett gott jobb i vår produktion – det är ju det vi eftersträvar”, säger Lisa Sundman Maripuu, hr-direktör.

Tio miljoner i vinst – Migrationsverket: De tjänar för lite

I 33 år har hotellet varit stabilt och lönsamt. I dag gör det årliga vinster på tio miljoner. Men att anställa en diskare på 70 procent, det har de inte råd med – anser Migrationsverket. Flera företag vittnar nu om märkliga avslagsbeslut i arbetstillståndsärenden på grund av påstådd låg lönsamhet.

Kravet till nya arbetsmarknadsministern: "Få ordning på haveriet"

Ylva Johansson ska med stor sannolikhet flytta till Bryssel och bli kommissionär. Det innebär att Sverige inom kort får en ny arbetsmarknadsminister. Vem det blir vet ingen mer än möjligen Stefan Löfven och några till, men Arbetsmarknadsnytt har frågat arbetsgivare vad de vill att hen ska prioritera i sitt nya arbete.

Länderna köar för Ahmed – Sverige utvisar honom för bagatell

Migrationsverket avslog ansökan om arbetstillstånd. Orsaken var att entreprenören Ahmed Al Nomany tagit ut för lite i lön en enskild månad. När han nu troligen måste lämna Sverige står flera länder i kö för att förmå honom att flytta verksamheten dit.

Accentures vd: Dags att politiken hänger med i utvecklingen

Politikerna behöver snabba upp takten kring teknikutveckling och kompetensförsörjning. Det menar Mattias Lewrén, Sverige-vd för Accenture. Han är oroad över att Sveriges konkurrenskraft drabbas av oförståelse och långa ledtider hos dem som stiftar lagarna.
Visa fler