Ny rapport: Arbetskraftsinvandring ger svenskt miljardklirr

Arbetskraftsinvandringen ökade rekordartat under 2018 och bidrog med 34 miljarder till BNP och tolv miljarder i skatteintäkter, visar en ny rapport. Men trots den starka utvecklingen kan nästa år att bli tuffare, menar Erik Holmgren, enhetschef på Migrationsverket.

Därför behöver fler lära sig mer – "överlevnadsfråga"

Gå på kurs. Det har varit ett väl inarbetat sätt att hantera kompetensutbildningen i arbetslivet. Men allt pekar på att framtiden kräver helt annorlunda sätt att lära mer. Men hur det ska ske är inte alldeles självklart.

Nya regler för utländska arbetare dissas av fack och arbetsgivare

"Minimilön" tas bort i utstationeringsdirektivet. I stället ska "lön" enligt de centrala kollektivavtalen vara det gällande för utländsk personal som jobbar tillfälligt i Sverige, enligt en utredning. Varken fack eller arbetsgivare är särskilt nöjda.

Bostadsministern: Inte min uppgift att ge råd till den som letar bostad

Spotify slog nyligen larm om att den akuta bostadsbrisen försvårar företagets expansion i Sverige. Bostadsminister Per Bolund tror att lösningen sitter i Januariavtalet. ”Jag önskar verkligen att politiken hade klarat av detta tidigare” säger han till Arbetsmarknadsnytt och radar upp flera nya förslag.

Efter avstängningen av Stordalen: Nya larm om Arbetsförmedlingens censur

Det är inte bara Petter Stordalen som har problem med Arbetsförmedlingen. Nu larmar People Productions att deras annonser också stoppas på oklara grunder. ”Arbetsförmedlingen är en omodern aktör”, säger vd:n Patricia Olby Kimondo.
Visa fler