Akut kompetenskris: Hälften av alla lediga it-jobb finns i Stockholm

Kompetensbristen kostar Sverige 34 miljarder kronor varje år, enligt Stockholms handelskammare, och den slår olika hårt i olika branscher och regioner. Bland annat finns mer än hälften av alla it-vakanser i Stockholm, vilket hindrar företag från att växa.

Arbetsförmedlingen tvärvänder efter Arbetsmarknadsnytts avslöjande

Arbetsförmedlingen öppnar upp Nordic Choice Hotels möjlighet att publicera jobbannonser igen. Besked kom efter att Arbetsmarknadsnytt hade avslöjat att myndigheten försökte mörka avstängningen. ”Det tackar vi för”, skriver Nordic Choice kommunikationschef på Twitter.

Arbetsförmedlingen mörkade avstängningen av Stordalen

Ett mejl som Arbetsmarknadsnytt har tagit del av bekräftar att Arbetsförmedlingen har stängt av Nordic Choice Hotels från att annonsera på grund av tidigare diskriminerande jobbannons. Ändå fortsätter myndigheten att dementera, bland annat i sociala medier. "Situationen är bisarr", säger Ann Mårder på Nordic Choice.

Arbetsförmedlingen stoppar Stordalens annons: ”Har blivit lättkränkta”

"Mångfald innebär en bättre kultur", säger Petter Stordalen, ägare och grundare till Nordic Choice Hotels. Men Arbetsförmedlingen blev så provocerade av en av koncernens jobbannonser att de helt sonika avpublicerade den och stängde av koncernens möjlighet att publicera nya.

Ta ansvar för att din kompis också röstar

EU står inför en rad utmaningar. Inte minst handlar det om kompetensförsörjning i vården i en tid när vi blir allt äldre. Vi är mitt i en valrörelse som spelar roll, skriver krönikören Eva Cooper, som vill att du ska engagera dig för att fler ska rösta i det viktiga EU-valet.
Visa fler