Russia Georgia Video Game
Foto: Mikhail Metzel/TT

Utländska experter stoppas av krångel

Många tjänsteföretag är beroende av utländsk spetskompetens. Men i nuläget försvåras rekryteringar av krångel, långa handläggningstider och övernitiska regeltillämpningar. "När man tittar på sista raden kan det vara en miljon ut genom dörren", säger en IT-företagare.

Tillväxten av kunskapsintensiva jobb växer starkt i Sverige. Men kompetensbristen blir allt mer akut och bromsar utvecklingen. För många företag är det en nödvändighet att rekrytera talangfulla människor från länder utanför EU. Men att anställa utländsk arbetskraft är inte alltid helt enkelt. Processen är ofta krånglig, Migrationsverkets handläggningstider långa och bagatellartade misstag kan straffas hårt, i värsta fall utvisas högkvalificerade arbetskraftsinvandrare.

På senare tid har ett flertal företag vittnat om sådana problem. Ett av dessa är Chyron Hego, som är världsledande inom sport- och tvteknik, och har omkring 350 människor anställda runt om i världen. 55 personer jobbar i Stockholm. I Sverige har företaget även en specialgrupp om åtta personer som räknas som en av världens bästa på utveckling av avancerade algoritmer för datorseende. Sex av dessa åtta personer har utländsk bakgrund, berättade Rickard Örn, chef för den europeiska verksamheten, nyligen under ett seminarium i Stockholm.

– En av killarna kom till oss 2013. Vi ansökte om arbetstillstånd och det var mycket dokumentation som skulle fyllas i. 2015 skulle tillståndet förnyas, vi skickade in papperna med hörde inget förrän i oktober förra året då vi fick ett beslut om att han skulle utvisas, sade han.

Anledningen bakom utvisningsbeslutet var att personen saknade en livförsäkring när ansökningsblanketterna lämnades in under 2015. Ett nytt krav som hade missats.

– Man hade gjort om blanketterna och tydliggjort att man ställde krav på en livförsäkring. Det är en ny försäkring i kollektivavtalet, som för övrigt ingen på vårt företag har inklusive vd:n. Men vi skaffade omedelbart en sådan och gjorde en ny ansökan. Men det räckte inte, istället ska han utvisas och skickas till Iran, sade han.

Utvisningsbeslutet har överklagats. Värt att lägga till är att personen jobbar med högkvalitativt arbete och inte tjänar dåligt med pengar. Det handlar om spetskompetens, högteknologisk arbetskraft, som nu kan tvingas lämna Sverige, betonade Rickard Örn.

– Det kan inte vara lagstiftarens ambition att lagen tillämpas på det här sättet. I lagtexten står det att det är kollektivavtal eller branschpraxis som gäller, per definition kan det alltså inte vara samma sak. Och i vår bransch är det inte praxis att man har den här livförsäkringen, en minoritet har den typen av försäkring, sade han.

Även Nicklas Lindberg, HR-specialist på dataspelsföretaget Paradox Interactive, vittnade om liknande problem. Företaget som har runt 200 anställda växer i rask takt och rekryterar mellan 80 till 100 personer om året. Under de senaste sex månaderna har 20 procent anställts från utlandet.

– Vi jobbar mycket med att försöka hitta arbetskraft över hela världen. Det är absolut nödvändigt för att kunna fortsätta växa, sade han.

Men problemen har varit många, och flera rekryteringsprocesser har gått i stöpet på grund av byråkrati och övernitiska regeltolkningar.

– Jag förstår tanken att skydda utsatt arbetskraft, bärplockare och så. Men det blir lite märkligt när det ställs högre krav på personer från utlandet än på våra övriga medarbetare, sade han.

Och handläggningstiderna tickar.

– Jag pratade nyligen med Migrationsverket och de sade att de nu ska börja titta på ansökningar om förlängt arbetstillstånd som kom in för ett år sedan. Jag förstår att de har mycket på Migrationsverket, men varför ska de då sitta med de här frågorna? Det kanske någon annan borde göra?

Carl Johan Hamilton, som driver företaget Ants och är ordförande i it-kompetensrådet inom IT- och Telekomföretagen, höll med.

– Det är en mardröm att ha med Migrationsverket att göra. Det borde vara lätt att se problemfallen och skilja dem från de som inte är problem, exempelvis många av it-företagen, sade han.

Ants rekryterar ungefär 200 utvecklare per år, en hel del från utlandet, exempelvis från länder som Syrien, Turkiet och Iran.

– När allt fler utvisas från Sverige sprider sig ryktet och duktiga människor väljer andra länder istället. Jag har sett många personliga fall där människor lämnar oss. När man tittar på sista raden kan det vara en miljon ut genom dörren, förutom allvarliga och problematiska konsekvenser för just den individen, sade han.

Läs mer:

Utan arbetskraftsinvandring flyttar företagen

Daniel Mellwing

Publicerad av Redaktör den 2017-01-02 - 12:33