Logo
Logo
Nyhet15 maj 2020 - 11:05

Tre:s vd: ”Osynligt kontrakt” förklarar Sveriges framgång

Över en natt gick en stor del av den svenska tjänstemannakåren över till att arbeta hemifrån. Hur påverkas vi av den nya digitala ordningen som har tvingats fram på kort tid? Vi har pratat med Haval van Drumpt, vd för Tre Sverige.

Haval van Drumpt är vd för Tre
"Man blir väldigt stolt över hur vi i Sverige snabbt kan anpassa oss till nya verkligheter, det är vår nations styrka", säger Tre Sveriges vd Haval van Drumpt om den expressdigitalisering som har skett i spåren av coronakrisen.Foto: Tre

Efter att Folkhälsomyndigheten uppmanade till distansarbete i mitten av mars, i ett led att minska smittspridningen av coronaviruset, har många svenskar idag en vardag där arbetet sköts hemifrån. Hur har det fungerat? Och vad betyder den här omställningen på sikt, är distansarbete – något som redan varit möjligt för en del anställda åtminstone i någon utsträckning – på väg att bli det nya kontorsarbetet?

På telekommunikationsföretaget Tre Sveriges huvudkontor i Stockholm har 95 procent arbetat hemifrån sedan myndigheternas rekommendationer i mars.

– Det är helt makalöst att göra som stora delar av tjänstemannasektorn gjort och gått från den ena dagen till den andra med att enbart jobba hemifrån, säger Haval van Drumpt och fortsätter beskriva hur han själv initialt var tveksam till hur det hela skulle fungera:

– De första två, tre veckorna tänkte jag ”kommer det här verkligen att hålla”? Det gjorde det.

Han menar att bakgrunden till att omställningen kunde göras så snabbt och smidigt hänger ihop med den svenska kulturen.

Anpassningsförmågan – en nationell styrka

– Man blir väldigt stolt över hur vi i Sverige snabbt kan anpassa oss till nya verkligheter, det är vår nations styrka. Det här osynliga kontraktet som finns mellan oss medborgare och staten.

Haval van Drumpt exemplifierar med att bara under de senaste veckorna har den egna organisationen gått från att klara av det dagliga arbetet på distans till att ägna mer tid åt långsiktiga frågor och strategier.

– Vi avhandlar numera allt ifrån investeringar till kommande lanseringar digitalt.

För en så stor organisation som Tre kan det vara en utmaning att hålla gemensamma möten för samtliga anställda. Detta har företaget löst genom att dela upp organisationen i möten där ett hundratal deltar vid varje tillfälle.

En verksamhetsledare är ofta på språng och resor utgör till vardags en stor del av Haval van Drumpts arbetstid. Nu när det inte går att resa så finns det plötsligt mer tid över, något som läggs på att prata med fler medarbetare.

– Jag får en ny telefonlista varje vecka. Sedan ringer jag upp mina anställda och lyssnar in vad som rör sig ute i organisationen.

– En del vädjar verkligen efter att få komma tillbaka till kontoret. Jag tror det sociala är en väldigt viktig del, långt viktigare än vad vi människor själva trodde den var, säger Haval van Drumpt.

Skepticismen mot distansarbete försvinner

Haval van Drumpt spår att ”vi kommer bli ännu mer sociala efter den här krisen” men poängterar samtidigt att om det nu fanns någon som fortfarande är skeptisk mot distansarbete så är den tiden nu förbi.

– Den sista konservativa chefen som inte accepterar att anställda jobbar hemifrån kommer inte kunna hävda sig längre.

Finns det något som politiken behöver ta tag i med anledning av detta nu mycket större utnyttjande av digitaliseringen?
– I samband med corona blottade vi många sårbarheter. Men vi har också fått veta var vi har våra styrkor. Vi är ett land som snabbt anpassar oss.

– Vad det gäller teknik så har vi flera parallella system för kommunikation som dessutom är oberoende av varandra vilket ger oss en stabilitet som få andra länder har.

Haval van Drumpt menar att i möten med kollegor runt om i världen, Italien, Storbritannien, Österrike förstår han hur bra vi har det i Sverige.

– Men man ska inte luta sig tillbaka. Vi är en nation som har legat i framkant men vi kommer leva vårt liv än mer genom de digitala plattformarna framöver och vi får inte ta ned garden gällande den digitala infrastrukturen.

– Vi pratar mycket om att bygga cykelbanor, få fram snabbtåg och att rädda flygbolag men ingen pratar om hur vi ska säkra det som redan idag funkar och grunden till att samhället fungerar på distans.

Sverige på väg att hamna sist i 5G-racet

Du lyfte nyligen i en debattartikel i Dagens Industri 5G-utbyggnaden som viktig att prioritera. Hur avgörande är 5G för ett mer utvecklat digitaliserat arbetsliv? Klarar vi oss inte ganska bra nu?
– Vi klarar det väldigt bra nu, men tar vi det till nästa steg så är jag inte säker på att det vi har idag kommer att hålla.

– 5G kommer att öppna upp möjligheter som vi idag inte har aning om. Men som det ser ut nu så kommer Sverige hamna sist. Vi hade mycket bättre processer i Sverige under utbyggnaden av både 3G och 4G.

Har säkerhetsaspekterna kring 5G spelat roll?
– Ja, det har de. Säkerheten kommer alltid i första rummet och är precis lika viktigt för 5G som den varit för 3G och 4G. Det viktiga är dock att vi inte fastnar i processen och bromsar utvecklingen.

Säkerhetskraven ska vara höga men måste kunna hanteras allt eftersom, menar han.

– Ska vi vänta och ha svar på alla frågor så kommer vi inte framåt.

Hemmakontoren kommer inredas

När telekommunikationsjättens vd får spå hur den nya digitala vardagen som många befinner sig i nu kommer påverka framtidens arbetsliv, står produktivitet och trivseln i fokus.

– Jag tror att precis som man har lagt energi på att ha ett fint kök eller vardagsrum så kommer fler ha ett område som heter mitt hemmakontor.

Haval van Drumpt tror också att en del av det som många vant sig med idag kommer följa med in i det arbetslivet efter krisen.

– Det kommer vara väldigt normalt när man kickar igång sina möten att ett par personer är på det fysiska kontoret och ett par andra har kopplat upp sig på nätet. Med tiden så kommer teknologin att förfinas och vi kommer vara väldigt produktiva.

– Det man kommer behöva jobba med är disciplinen att klockan X stänga av datorn. Sedan tror jag att det sociala att ses fysiskt kommer ändå vara väldigt viktigt och uppskattas mer när man ses.

Som chef har du dessutom ansvar att hålla koll på hur ditt arbetslag mår, påminner han.

– Man måste se de som går ner i varv och hantera den som behöver bekräftelse för att kicka igång. Det arbetssättet blir än viktigare eftersom du inte läser kroppsspråket i rummet.

#Coronakrisen#Coronakrisen#Företagsamhet#Arbetsmiljö
Om Oss
Arbetsmarknadsnytt är en nyhetsportal om svensk arbetsmarknad. Vi erbjuder dig nyheter om svensk arbetsmarknad och fokuserar särskilt på avtalsrörelsen.
Var säker på att inte missa något - anmäl dig på vårt nyhetsbrev!
Om Oss
Arbetsmarknadsnytt är en nyhetsportal om svensk arbetsmarknad. Vi erbjuder dig nyheter om svensk arbetsmarknad och fokuserar särskilt på avtalsrörelsen.
Var säker på att inte missa något - anmäl dig på vårt nyhetsbrev!
Om Oss
Arbetsmarknadsnytt är en nyhetsportal om svensk arbetsmarknad. Vi erbjuder dig nyheter om svensk arbetsmarknad och fokuserar särskilt på avtalsrörelsen.
Var säker på att inte missa något - anmäl dig på vårt nyhetsbrev!
Om Oss
Arbetsmarknadsnytt är en nyhetsportal om svensk arbetsmarknad. Vi erbjuder dig nyheter om svensk arbetsmarknad och fokuserar särskilt på avtalsrörelsen.
Var säker på att inte missa något - anmäl dig på vårt nyhetsbrev!
Ansvarig utgivare och chefredaktör Anna Dalqvist