Mattias Dahl, Transportföretagen
Foto: Sören Andersson

Transportföretagens vd Mattias Dahl.

Sveriges Hamnar accepterar nytt medlarbud

Publicerat av Stina Bengtsson

Sveriges Hamnar meddelar idag att de accepterar det nya medlarbudet i den pågående hamnkonflikten. Sedan tidigare står det dock klart att budet inte kommer resultera i ett avtal, eftersom Hamnarbetarförbundet har avfärdat det.

– Vi har noga övervägt det andra budet som för oss innebär att vi ingår ett kollektivavtal med Hamnarbetarförbundet, något som vi aldrig tidigare har haft med dem, säger Mattias Dahl, vd för Transportföretagen där Sveriges Hamnar ingår.

Medlarna hade begärt att parterna skulle inkomma med sina svar klockan 14 idag, onsdag. Redan på måndagen svarade dock Hamnarbetarförbundet att de avfärdar budet, med hänvisning till att hemställan var ”närmast identisk” med tidigare bud. Samma dag inkom ytterligare varsel till Sveriges Hamnar. Det totala antalet strejkvarsel i den pågående konflikten uppgår nu till över 100.

– Situationen befinner sig nu i ett allvarligt läge där våra hamnar tappar allt fler kunder och Sverige tappar i förtroende som handelsnation, konstaterar Mattias Dahl.

Stina Bengtsson

Publicerad av Stina Bengtsson den 2019-02-20 - 14:13  #Konflikt #Kollektivavtal #Hamnkonflikten