ABB och Spendrups i Ludvika satsar på att mota nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR).
Foto: TT

Spendrups och ABB tar kampen mot nazismen

ABB och Spendrups i Ludvika har tröttnat på att högerextrema krafter syns och hörs i kommunen. Nu sponsrar de ett forskningsprojekt om rekrytering till våldsamma och extrema miljöer. "Om vi ska kunna fortsätta rekrytera och behålla folk i regionen måste vi aktivt jobba med att förmedla en annan bild av Ludvika", säger Magnus Ström på ABB.

Magnus Ström, ABB

Magnus Ström, platschef på ABB i Ludvika, säger att kommunen har fått ett trist rykte genom några få men högljudda individer.

Foto: Jonas Bilberg
Einar Botten, Spendrups

Spendrups HR-direktör Einar Botten berättar att händelserna i Ludvika den första maj 2018 ledde till att nya samarbeten tog form.

Foto: Niklas Palmklint

ABB i Ludvika är huvudort för kraftindustrin inom koncernen. Här jobbar 3000 personer med ett 50-tal nationaliteter. Företaget jobbar hårt för att locka ny spjutspetskompetens från hela världen.

– Då gäller det att kunna erbjuda hela paketet, ett bra jobb men också en attraktiv boendemiljö. Tyvärr har kommunen fått ett trist rykte genom några få men högljudda individer. De flesta av oss som bor och verkar här känner inte alls igen sig i bilden som målats upp, säger Magnus Ström, platschef på ABB.

– Vi hoppas att det på sikt kan förbättra Ludvikas varumärke som attraktiv stad och region, fortsätter han.

Den svenska nazismens största fäste

De senaste åren har flera personer med koppling till högerextrema Nordiska motståndsrörelsen (NMR) flyttat till Ludvika kommun. 2017 pekades Ludvika ut av tidningen Expo som den svenska nazismens största fäste. Men de högerextrema har inte fått stå oemotsagda. På första maj förra året kraftsamlade lokalsamhället med en motdemonstration som uppmärksammades i hela landet. Den stora uppslutningen skedde inte minst genom ett initiativ från Dalarnas Tidningar. Bland deltagarna fanns Hédi Fried, som överlevde Förintelsen, och dåvarande kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke (MP).

– Det här ledde till att nya initiativ och samarbeten tog form i Ludvika, berättar Einar Botten, HR-direktör på Spendrups i Grängesberg.

– Ett av dem var att Segerstedtsinstitutet vid Göteborgs universitet tog initiativ till ett forskningsprojekt om våldsbejakande extremism tillsammans med Högskolan Dalarna. De kontaktade oss och ABB och några fler företag på orten och frågade om vi kunde bidra.

Motdemonstration
Foto: Ulf Palm/TT

När nazistiska Nordiska motståndsrörelsen marscherade genom Ludvika på första maj 2018 kraftsamlade lokalsamhället med en motdemonstration som uppmärksammades i hela landet.

Doktoranden ska forska på hur det går förebygga rekryteringen till våldsbejakande extremism, med särskilt fokus på skola och unga vuxna. Samarbetet sträcker sig över fyra år. ABB och Spendrups går in med en respektive en halv miljon kronor. För Einar Botten på Spendrups var det självklart att svara ja.

– Vi på Spendrups står för alla människors lika värde och bejakar mångfald. De senaste åren har vi känt att våra värderingar är lite under attack och då väljer vi att engagera oss. Vi har förstås ett egenintresse för kompetensförsörjningen och att Ludvika ska vara attraktivt att flytta till, men vi känner också ett ansvar för lokalsamhället.

Bygga egen kompetens

Forskaren kommer inte bara att fokusera på Nordiska motståndsrörelsen, utan på all typ av våldsbejakande extremism. Oavsett om det är MC-gäng, religiösa extremister eller våldsamma politiska grupperingar.

– Vi hoppas att det här kan hjälpa oss att bygga upp vår egen kompetens om hur man stoppar människor från att ansluta sig till extrema miljöer, och hur de kan hoppa av. Syftet är att förhindra att sådana här miljöer växer, säger Einar Botten.

Magnus Ström på ABB påpekar att Ludvika redan är en ”stad med mångfald”, där integrationen fungerar och människor från många olika länder trivs.

– Om vi ska kunna fortsätta rekrytera och behålla folk i regionen måste vi aktivt jobba med att förmedla en annan bild av Ludvika som en stad där vi verkligen har mångfald och inkludering på riktigt. Och för oss på ABB är mångfalden en självklarhet, människor med olika erfarenheter och perspektiv skapar ett innovativt klimat som är nödvändigt för att vi ska kunna fortsätta vara konkurrenskraftiga.

Karin Jansson

Publicerad av Redaktör den 2019-02-27 - 09:34  #Kompetensförsörjning #Politik #Utbildning