Logo
Logo
Nyhet29 januari 2020 - 11:01

Så tjänar de miljoner på att anställa i förorten

Sida hade lyckats skapa sju företag på tre år. Då klev tre entreprenörssjälar in och tänkte nytt. Resultatet: Fyra företag till i rekordfart. ”Det var nog det billigaste uppdrag som Sida har köpt in”, säger Ali Khalil från succéföretaget Miljonbemanning som idag har anställt tusentals medarbetare från förorten.

Shafik Muwanga, Ali Khalil och Saleh Karrani startade företaget Miljonbemanning.
Shafik Muwanga, Ali Khalil och Saleh Karrani startade företaget Miljonbemanning. Nu har de levererat 5 000 medarbetare till företag och offentliga verksamheter på flera olika ställen i Sverige.Foto: Sara Salah

Miljonprogrammen, i vissa fall detsamma som så kallade utanförskapsområden, är en outnyttjad resurs för den svenska arbetsmarknaden. Det menade tre killar i Stockholm, Ali Khalil, Shafik Muwanga och Saleh Karrani, som själva bodde i ett klassiskt miljonprogramsområde. Under det första sommarlovet efter gymnasiet drog de därför igång ett bemanningsföretag med det passande namnet Miljonbemanning.

Idag, åtta år senare, är företaget etablerat i branschen med en egen tydlig nisch och kunder som Postnord, Ramirent, Dagab och Göteborgs Spårvägar. Kanske är det en lite väl snabb historieskrivning, enligt en av grundarna, Ali Khalil

– Vi hade just gått ut gymnasiet och ville starta nåt eget innan det var dags att plugga vidare. Men vi kunde ingenting om att driva företag, fick googla Bolagsverket för att börja lära oss om olika affärsidéer och bolagsformer och har sen dess gjort alla misstag man kan tänka sig, berättar han.

Affärsidén var dock inget misstag. Att skapa en brygga in till arbetsmarknaden för de unga som bor i storstadens yttre stadsdelar, att ta vara på de resurser och talanger som finns där, visade sig vara en bärkraftig idé.

– Men den första tiden var det nej, nej, nej på alla säljsamtal vi gjorde till olika företag. Och jag kan förstå dem. Vi hade fel efternamn, ingen hemsida, inget kontor, inga kundreferenser och ville sälja in en idé som ingen hört talas om.

Speeddejting för Sida

Ett första genombrott kom när Sida och Botkyrka kommun kört fast i ett projekt som handlade om att inspirera till att starta företag i utvecklingsländer. Miljonbemanning lovade att skaka fram etthundra personer med färdiga affärsplaner med bara några dagars varsel.

– Vi fick ihop 97 som sedan körde speeddejting med projektledarna och i förlängningen skapade det fyra företag i bland annat Nigeria, Pakistan och Malaysia, säger Ali Khalil.

Ali Khalil, Miljonbemanning
"Den första tiden var det nej, nej, nej på alla säljsamtal vi gjorde till olika företag. Och jag kan förstå dem. Vi hade fel efternamn, ingen hemsida, inget kontor, inga kundreferenser och ville sälja in en idé som ingen hört talas om", säger Ali Khalil, en av de tre grundarna till succéföretaget Miljonbemanning.
Foto: Sören Andersson

Beställarna var imponerade, själva hade de lyckats starta sju företag på tre år och fick här fyra nya på ett bräde. Återstod frågan om att ta betalt för jobbet.

– Vi fakturerade 20 000. Mycket tyckte vi. Då ringde de och frågande om det var med eller utan moms… Med, sa jag, så det var nog ett av de billigaste uppdrag som har Sida köpt in.

Pengarna räckte till att hyra en egen liten lokal, något som gav en helt ny stabilitet och ett nav för det fortsatta fotarbetet. Då ringde Mathem och ville ha 24 lagerarbetare – till nästa dag. Alla tre kastade sig på telefonerna för att dels hitta lämpliga kandidater, dels hinna intervjua dem.

– Vi klarade det också men paniken var nära och de sista anställningskontrakten skrev vi på parkeringsplatsen innan jobbet började på morgonen, säger Ali Khalil med tillägget att det var lärorikt och kul.

5 000 medarbetare

Vid sidan av de hårdhänta erfarenheterna som blixtinsatsen skapat, fanns nu en stor, stabil kund och plötsligt öppnade sig dörrar som tidigare varit stängda.

– För första gången var det kunder som ringde oss och det var en enorm lättnad. Vi hade drömt stort redan från början och nu såg vi att vår idé verkligen bar sig.

Resten är, som det brukar heta, historia. Idag har Miljonbemanning levererat närmare 5 000 medarbetare, konsulter, till en rad företag och offentlig sektor och även etablerat verksamhet i Göteborg och Malmö.

– Vi behövs där ute i storstäderna.

”Bra komplement till vår egen personal”

Pernilla Hallberg, Västtrafik
Miljonbemannings medarbetare har blivit ett bra komplement till Göteborgs spårvägars egen personal, menar Pernilla Hallberg.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

I Göteborg är bland andra Spårvägen en av kunderna. Miljonbemanning ska tillhandahålla tio personer per dygn, i första hand trafikinformatörer som hjälper resenärer tillrätta både vardagsvis och vid störningar i trafiken. Men redan nu har det knappt årsgamla avtalet utvecklats.

– Vi testar att via dem bemanna också andra områden, bland annat inom banteknik, skyltverkstad och hållplatsservice. De har visat sig vara ett bra komplement till vår egen personal. Ett tydligt plus är att de anstränger sig för att hitta personer som inte söker jobb hos oss i vanliga fall, säger Pernilla Hallberg på Spårvägens resurspool inom Trafikantservice.

Action hela tiden

Abdullahi Hassan är en av dem som inte hade någon tanke på att söka sig till Göteborgs Spårvägar. Inte ens när det lagerjobb han hade stod honom upp i halsen. Då kom ett tips från en kusin som ingick bland Miljonbemannings konsulter.

– Jag har förtroende för honom så jag tog kontakt med Miljonbemanning och just då sökte de folk som skulle jobba som trafikinformatörer. Det blev perfekt, berättar han.

Efter intervjuer och utbildning var det dags att möte verkligheten ute på olika hållplatser och stationer runt om i Västsverige.

– Det är riktigt nice. Att träffa människor hela dagarna, hjälpa till, lösa problem. Det är action hela tiden. Jag älskar det.

Abdullahi Hassan är stationsvärd åt Västtrafik, inhyrd från Miljonbemanning.
Abdullahi Hassan är stationsvärd åt Göteborgs spårvägar på Nils Ericssons-terminalen, inhyrd från Miljonbemanning.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Känslan var ömsesidig. I början av januari var vidareutbildningen till terminalvärd klar och Abdullahi Hassan har nu den stora Nils Ericson-terminalen som permanent arbetsplats.

– Mycket folk hela tiden, ibland lugna dagar, ibland förseningar och massor att göra, precis som jag vill ha det. 100 procent. Dessutom siktar jag på att vidareutbilda mig till trafikledare, ska bara ordna ett körkort först.

– Numera är jag inte arg på morgnarna när jag ska iväg till jobbet. Bara en sån sak, säger Abdullahi Hassan.

Affärsdrivande rörelse som ska gå med vinst

Trogna den egna devisen – Vi letar där ingen annan letar, vi finns där ingen annan finns! – rekryterar Miljonbemanning inte bara nya medarbetare utan genomför även validering och matchning till hjälp för arbetsgivare och driver kurser för arbetssökande till exempel i hur det går till att skriva cv och söka jobb.

– Det bygger bland annat på våra egna erfarenheter från när vi startade. Då var det vi tre nybörjare som var tvungna att formulera oss, berätta om vad vi kunde och våga ta de första kontakterna. Många av dem vi möter är dåliga på det och då blir våra kunskaper värdefulla, säger Ali Khalil.

Några reella konkurrenter med samma upplägg har inte Miljonbemanning, i alla fall inte med det kontaktnät i storstädernas miljonprogram som byggts upp under åren.

– Egentligen jobbar vi med rena stenåldersmetoderna. Nätet i all lära, vi är ute på plats, besöker företag, har rekryteringsträffar i olika områden, genomför CV-labb och hänger runt där ute för att fånga upp människor direkt.

– Men vi ser oss inte som ett socialt företag. Vi är en affärsdrivande rörelse som ska gå med vinst. Samtidigt ger vi unga, hungriga människor en chans att visa att de duger, för det vill de göra men har inte alltid fått chansen.

#Kompetensförsörjning#Integration#Kompetensförsörjning
Om Oss
Arbetsmarknadsnytt är en nyhetsportal om svensk arbetsmarknad. Vi erbjuder dig nyheter om svensk arbetsmarknad och fokuserar särskilt på avtalsrörelsen.
Var säker på att inte missa något - anmäl dig på vårt nyhetsbrev!
Om Oss
Arbetsmarknadsnytt är en nyhetsportal om svensk arbetsmarknad. Vi erbjuder dig nyheter om svensk arbetsmarknad och fokuserar särskilt på avtalsrörelsen.
Var säker på att inte missa något - anmäl dig på vårt nyhetsbrev!
Om Oss
Arbetsmarknadsnytt är en nyhetsportal om svensk arbetsmarknad. Vi erbjuder dig nyheter om svensk arbetsmarknad och fokuserar särskilt på avtalsrörelsen.
Var säker på att inte missa något - anmäl dig på vårt nyhetsbrev!
Om Oss
Arbetsmarknadsnytt är en nyhetsportal om svensk arbetsmarknad. Vi erbjuder dig nyheter om svensk arbetsmarknad och fokuserar särskilt på avtalsrörelsen.
Var säker på att inte missa något - anmäl dig på vårt nyhetsbrev!
Ansvarig utgivare och chefredaktör Anna Dalqvist