Peter Johansson
Foto: Per Knutsson

"Är det mer kostsamt för samhället att jag är sjukskriven på deltid ytterligare ett par månader, än om mina anställda förlorar jobbet och går ut i arbetslöshet?" undrar Peter Johansson.

Ramlade ner från tak – nu kan alla hans anställda förlora jobben

Efter en skada har sotaren och företagaren Peter Johansson varit sjukskriven i 180 dagar. Nu får han inte längre någon sjukersättning från Försäkringskassan, utan uppmanas att söka nytt jobb. ”Ska mina sju anställda bli utan jobb för att jag rehabiliteras?” frågar han.

I juni förra året var Peter Johansson, som driver PJ:s Eld och Vent i Örebro, ute på ett rutinjobb på ett tak när stegen släppte från markfästet.

– Allt var top of the line, vi hade bra glidskydd och bästa stegen och huset var nytt. Allt satt fast, men när jag skulle klättra över från takstegen till markstegen släppte plötsligt fästet. Jag vred kroppen för att inte falla med stegen och landade i ett kompositmaterial som gick sönder, berättar han.

Han bröt båda benen och fick sitta i rullstol den första tiden. Sedan fick han en infektion och hamnade på akuten.

– Det var tufft men jag försökte driva mitt företag ändå och rullade in på kontoret på 25 procent för att betala räkningar och sådana grejer.

Rehabiliteringsplan med läkare

Under sin deltidssjukskrivning har Peter Johansson jobbat med sin rehabilitering och blivit nästan helt bra i högerbenet och högerfoten, medan vänster fot har större skador och tar längre tid att läka. Tillsammans med sin läkare har han gjort en plan för sjukskrivningen under våren, där han ska trappa upp arbetsgraden successivt. Om allt går enligt planen kan han vara tillbaka på heltid i maj.

– Läkaren har sagt åt mig att jag inte kan jobba heltid just nu, att jag måste se till att rehabilitera så att foten blir helt bra. Jag kämpar på för fullt. Problemet är att vänsterfoten svullnar hela tiden och jag måste lägga den i högläge.

Avslag på överklagan

Men i februari, efter 180 dagars sjukskrivning, blev Peter Johansson utskriven från Försäkringskassan och hänvisad till att söka jobb på Arbetsförmedlingen. Han har överklagat beslutet och fått avslag.

– Jag hade ett möte med min handläggare och frågade hur de tänker. Jag har ju sju anställda som blir lidande om jag måste lägga ner företaget. Men de tar ingen hänsyn till det utan hänvisar till regelverket.

Peter Johansson har även ifrågasätt hur han ska kunna söka jobb med sin trasiga fot.

– Svaret från Försäkringskassan var att jag kan ju sitta på ett kontor och prata i telefon och lägga upp foten på en pall. Men jag vill kunna driva mitt företag vidare och nu är ju rehabiliteringen dessutom snart klar. Är det mer kostsamt för samhället att jag är sjukskriven på deltid ytterligare ett par månader, än om mina anställda förlorar jobbet och går ut i arbetslöshet?

Olika bedömningar

Peter Johansson har en god vän som också är företagare och som också är långtidssjukskriven.

– Han skadade sig när han åkte skidor förra året. Nu har han varit sjukskriven i nästan ett år och han har fått ersättning i mer än 180 dagar. För vissa handläggare går det tydligen att få igenom en längre sjukskrivning, men det ska väl inte bero på vilken handläggare du får? Det känns väldigt vanskligt alltihop.

Eftersom Peter Johansson inte vill ge upp företaget, som han har drivit sedan 2006, har han gått tillbaka till företaget och jobbat så mycket han orkar.

– Jag lyfter en liten lön, jag måste ju överleva på något sätt. Men jag kan inte vara med och göra jobb och det innebär ett stort tapp för företaget. Jag har varit en ordningsam företagare i alla år och betalat in massa skattepengar och så får jag inte använda statens försäkringsskydd när det kommer till kritan. Det är helt sjukt, säger han.

Han tycker att reglerna borde göras om så att egenföretagare som blir långtidssjukskrivna har en möjlighet att skydda sin personal.

– Jag tror att reglerna är utformade för anställda, inte för en arbetsgivare som ska tvingas lägga ner sitt företag efter 180 dagar för att söka jobb på marknaden. Som sjuk kan man ju inte dra in pengar till företaget, då är det väl meningen att de sociala skyddsnäten ska träda in?

Går att göra undantag

Cecilia Udin, nationell försäkringssamordnare på Försäkringskassan, säger att det går att göra undantag i lagstiftningen om företagaren sannolikt kommer att gå tillbaka till sitt jobb inom 366 dagar.

– Sjukpenning är en tillfällig ersättning. De första 180 dagarna har man rätt till sjukpenning om man inte klarar det vanliga arbetet. Efter 180 dagar har man bara rätt till sjukpenning om man inte kan utföra något arbete på den vanliga arbetsmarknaden. Men det gäller inte om Försäkringskassan bedömer att någon med stor sannolikhet kommer att kunna gå tillbaka till arbete i företaget före dag 366 eller om det kan anses oskäligt att bedöma arbetsförmågan i förhållande till arbeten på den vanliga arbetsmarknaden. Då bedöms arbetsförmågan i förhållande till arbete i företaget även efter dag 180.

Vi har försökt prata med den handläggare som ansvarar för Peter Johanssons fall, men hen nekar intervju med hänvisning till sekretess.

Karin Jansson

Publicerad av Redaktör den 2019-04-23 - 09:59  #Arbetslöshet #Sjukskrivningar