Giorgio Grossi
Foto: TT

Mobilen suddar ut gränserna mellan arbete och fritid – på gott och ont

Publicerat av Anders Carlsson

Läsa jobbmail på fritiden och sköta privata bankärenden på jobbet. Med smarta mobiltelefoner kan vi göra allt mer, när som helst på dygnet. Men det skapar också en stress när gränserna mellan arbetsliv och privatliv blir allt suddigare. "Det är jag som ska styra mobilen, inte mobilen som ska styra mig", säger en stressforskare.

Martin Linder, Unionen

Martin Linder, förbundsordförande Unionen.

Foto: Jessica Gow/TT
Anna Bergsten

Anna Bergsten, arbetsmiljöexpert Svenskt Näringsliv.

Foto: Ernst Henry Photography AB

Drygt fyra av tio tjänstemän uppger att de läser jobbmejl flera gånger, eller någon gång, om dagen när de är lediga. I åldersgruppen 30 - 49 år uppger så många som hälften av de tillfrågade att de läser jobbmejlen varje dag när de är lediga. Det visar en ny undersökning som Novus gjort på uppdrag av Unionen och som presenterades på tisdagen.

– Arbetslivet är mer flexibelt i dag och det är bra! Men det innebär även att många tjänstemän är ständigt nåbara och att gränsen mellan arbetstid och fritid suddas ut. Att tänka på jobbet och känna att man aldrig är riktigt ledig, minskar möjligheten till vila och återhämtning, säger Martin Linder förbundsordförande för fackförbundet Unionen.

Just återhämtning, att fylla på med ny energi, är den stora utmaningen när vi ständigt är uppkopplade och vissa fall har svårt att hålla borta FOMO, alltså Fear Of Missing Out. Men återhämtning är inget som går att göra senare, i kväll, i morgon eller på semestern.

– Nej, det måste greppas av den enskilde, antingen i flykten, vid stunder som uppstår eller vid förutbestämda tidpunkter. Annars är det lätt att det inte blir gjort. Men det behöver inte vara märkvärdigt, less is more, säger Giorgio Grossi, stressforskare och psykoterapeut.

Att inte göra det, att inte själv hålla de gränser som digitaliseringen suddar ut, är orsaken till många av de stressrelaterade problem som de flesta är väl medvetna om, allt från sömnrubbningar, orkeslöshet och kroppslig värk å ena sidan till rastlöshet, irritation och ökad känslighet å den andra – tydliga symptom på ett ökat stresspåslag. Samtidigt behöver inte stress, i mindre portioner, vara skadligt. Det är när det är ständigt pågående som det riskerar att ta över en person.

– Det är jag som ska styra mobilen, inte mobilen som ska styra mig, säger Giorgio Grossi.

Det är något som Anna Bergsten, arbetsmiljöexpert på Svenskt Näringsliv håller med om. Stress är en av de vanligaste frågorna inom arbetsmiljön och något som både arbetsgivare och medarbetarna har ansvar för. En tillgänglighetspolicy kan vara ett sätt att hantera frågorna på arbetsplatsen.

– Men det förtar inte det ansvar som även de enskilda medarbetarna har. Både arbetsgivare och anställd ska tillsammans sträva efter att förebygga ohälsa och då måste det alltid finnas en dialog, initierad av båda parterna.

– Tekniken är inte en enriktad rörelse, den skapar också helt nya möjligheter att få ihop livspusslet när det ibland går att prioritera privatlivet på dagen och sedan hämta tillbaka den tiden senare på dagen, säger hon.

Anders Carlsson

Publicerad av Anders Carlsson den 2019-02-14 - 15:14