Under Järvaveckan 2019 fick Selam Goitom hjälp att söka jobb genom Max cv-lösa rekrytering.
Foto: Sören Andersson

Under Järvaveckan 2019 fick Selam Goitom hjälp att söka jobb genom Max cv-lösa rekrytering.

Max slopar cv för att kunna anställa fler

Kompetenskrisen slår hårt inte minst i restaurangbranschen. För att komma runt problemet och lättare kunna anställa unga medarbetare har Max Burgers skapat en helt ny modell för rekrytering. Nu ska det gå att söka jobb när du sitter på bussen, berättar Max HR-chef.

Charlotte Welin Zetterlund, personalchef, Max Hamburgerrestauranger

Det ska vara enkelt och snabbt att söka jobb hos oss, säger Charlotte Welin Zetterlund.

Foto: Sören Andersson

De flesta som söker jobb på Max Burgers är i en ålder då många inte har mycket att skriva på sitt cv. Därför kom idén om att införa en helt cv-lös rekrytering, berättar HR-chef Charlotte Welin Zetterlund.

– Tanken kom när min son, som är i samma ålder som många av våra sökande, började fundera på cv och vi kom fram till att han inte hade mycket att skriva, berättar hon.

– Det i kombination med att våra restaurangchefer tidigare fick lägga väldigt mycket tid på rekrytering gjorde att jag började fundera på en modell där cv inte skulle vara nödvändigt. Det ska vara enkelt och snabbt att söka jobb hos oss med en positiv kandidatupplevelse, fortsätter Charlotte Welin Zetterlund.

Max kräver heller inte någon tidigare yrkeserfarenhet, utan inställning och personliga egenskaper viktigare.

Klart besked snabbt

Den nya modellen består av tre helt digitala delmoment, innan en slutgiltig arbetsintervju, och efter varje del ska den rekryterande restaurangchefen kunna avgöra om hen vill gå vidare med kandidaten eller inte. Det gör att den sökande kan räkna med ett klart besked snabbt. Att modellen är helt digital är unikt för en rikstäckande kedja som Max.

– Först får kandidaten svara på några enkla urvalsfrågor, exempelvis om ålder och när man kommer kunna arbeta. Blir man utvald till nästa etapp får man göra ett test som vi har utformat tillsammans med psykologer och våra restaurangchefer. Där är frågorna fokuserade på hur kandidaten skulle agera i något av de många scenarier som en anställd dagligen befinner sig i, säger Charlotte Welin Zetterlund.

I sista etappen spelar kandidaterna in sig själva när de besvarar korta intervjufrågor om sig själva och hur de ser på service. Dessutom är ansökningssystemet framtaget så att den sökande ska kunna göra varje delmoment via sin smartphone eller surfplatta.

– Den generation som vi oftast rekryterar ifrån lever med sina mobiler. Därför ville vi skapa en tillgänglig process som tillåter kandidaten att genomföra delmomenten när de sitter på bussen eller tunnelbanan, utan att känna sig bunden till en dator.

Kan direkt utgå från personlighet

Fördelarna med den nya rekryteringsmodellen är flera, både för kandidaten och arbetsgivaren.

– Processen förenklas både för oss och de som söker till oss. Våra kandidater är oftast mellan 16 och 25 år, de är vana att jobba digitalt och att fota och filma sig själva.

– Vi tror att systemet kommer att underlätta för restaurangcheferna på det sätt att de får en säkrare träff på vad de söker, när de direkt kan utgå ifrån personlighet och egenskaper, säger Charlotte Welin Zetterlund.

Hon har inte upplevt att det har blivit svårare att rekrytera traditionellt. Men konkurrensen bland unga har ökat markant.

– Många söker unga talanger, något som gör att vi ständigt måste tänka på nya sätt. Vi växer så det knakar och har alltid stort behov av personal. Kan vi underlätta processen är det väldigt värdefullt för oss.

Den nya rekryteringsmodellen sjösattes i april efter flera testmånader med en pilotversion. Hittills har det gett goda resultat och restaurangcheferna är positiva. All rekrytering ut mot restaurang kommer därmed att göras med den cv-lösa metoden.

– Där har vi hög omsättningshastighet på personal och behöver få in mycket folk. Det känns jätteroligt att få se något som länge bara var en tanke hos oss nu vara genomförbart och hittills flyga bra, avslutar Charlotte Welin Zetterlund.

Linn Ålund Thorgren

Publicerad av Redaktör den 2019-07-04 - 09:31  #Kompetensförsörjning