Charlotte Welin Zetterlund, personalchef, Max Hamburgerrestauranger
Foto: Sören Andersson

De närmaste åren behöver Max Hamburgerrestauranger rekrytera 700 nya medarbetare, berättar personalchef Charlotte Welin Zetterlund.

Max på Järvaveckan: Vi skriker efter personal

Publicerat av Stina Bengtsson

I en tid när kompetenskrisen drabbar företag i alla branscher har Järvaveckan blivit en viktig mötesplats för arbetsgivare som vill hitta nya medarbetare. Företagen på plats har hundratals konkreta jobb att erbjuda. Ett av företagen är Max Hamburgerrestauranger.

För fjärde året i rad genomförs Järvaveckan. Vissa kallar den en politikervecka, andra en folkfest. Organisatörerna själva skriver på sin webbplats att det är ”en stor mötesplats för samhällsengagemang”. Sanningen är nog att Järvaveckan är lite av allt. Samtliga partiledare för partierna i Stockholms stadshus, det vill säga alla riksdagspartier samt Feministiskt initiativ, finns på plats för partiledartal (Liberalerna representeras av vice partiledare Christer Nylander).

Bland utställarna märks kvinnojourer, Svenska kyrkan, fastighetsägare, myndigheter, miljöaktivister och välgörenhetsorganisationer – för att bara nämna några. Och medan årets Almedalsvecka tycks vara den första som, åtminstone på väldigt länge, inte slår rekord, så växer Järvaveckan så det knakar. I spåren av kompetenskrisen har årets vecka dessutom fått stort fokus på rekrytering.

Söker personal i hela landet

Charlotte Welin Zetterlund är personalchef på Max Hamburgerrestauranger. Hon berättar att de söker personal i hela landet och att företaget under de närmaste åren behöver anställa 700 nya personer.

– Vi är här för att visa upp oss som en arbetsgivare för ungdomar. Alla ska känna sig välkomna till Max och kunna jobba hos oss, säger hon.

Selam Goitom
Foto: Sören Andersson

27-åriga Selam Goitom kom till Sverige från Eritrea för ett år sedan. Hon söker lite olika slags jobb, bland annat på Max. Och även om hennes svenska är något begränsad finns det chans för henne att få jobb på någon av Max större restauranger, berättar Jenny Gustavsson. Ett sånt jobb skulle också vara en möjlighet att få använda språket och på så sätt lära sig bättre svenska.

Max ställer ut tillsammans med andra arbetsgivare i Visitas monter. Tanken är att de som är intresserade ska kunna söka jobb direkt i montern. Under Järvaveckan introducerar företaget sin nya cv-lösa rekryteringsprocess.

– Vi skriker efter personal. Det här är ett jättebra tillfälle för oss att vara ute och träffa ungdomar som kan tänka sig att jobba hos oss, säger Charlotte Welin Zetterwall.

Rekryterar i miljonprogrammet

I montern intill har Almega och Kompetensföretagen samlat flera bemanningsföretag. Ett av dem är Miljonbemanning, ett företag som startade i Alby i södra Stockholm och som fokuserar på att rekrytera människor i just miljonprogrammet.

– Därav namnet, säger en av de tre grundarna, Ali Khalil.

Han berättar att tanken när de startade företaget var att ta tillvara på all den kompetens som finns i miljonprogrammet. De anställda jobbar inom bland annat lager och logistik, skola och på tjänstemannasidan.

– Vi är på Järvaveckan för att fånga upp nya talanger och locka till oss nya sökande. För oss är det viktigt att jobba med uppsökande verksamhet, säger han.

Ali Khalil
Foto: Sören Andersson

Ali Khalil är en av grundarna av företaget Miljonbemanning. För dem är det viktigt med uppsökande verksamhet och därför deltar de på Järvaveckan.

I dag är Miljonbemanning verksamt i Stockholm, Göteborg, Malmö och Gävle. Just nu söker företaget vikarier som kan jobba på skolor till hösten, lagerpersonal och yrkesförare. Jobben kan vara heltid eller på timbasis och det finns konkreta jobb att söka i montern. Eftersom företaget är medlem i Almega finns det kollektivavtal för alla anställda.

– Det har vi prioriterat sedan dag ett, berättar Ali Khalil.

Mikaela Högman

Mikaela Högman går andra året på gymnasiet. Hon söker extrajobb för att kunna finansiera universitetsstudier.

Foto: Sören Andersson

Vill finansiera studietiden

En av dem som söker jobb är Mikaela Högman. Hon läser andra året på gymnasiet och vill kunna jobba extra för att tjäna pengar så att hon kan spara pengar tills hon ska börja studera på universitet.

– Jag söker jobb där man inte behöver så mycket erfarenhet, till exempel på snabbmatskedjor, säger hon och berättar att hon bland annat har sökt jobb på Max.

En kraft i samhället

Bland fackförbunden på plats märks bland andra Handels och Kommunal som har ett gemensamt tält.

– Vi är här för att våra medlemmar både bor och arbetar på Järva. Vi har en större ambition än att bara vara på arbetsplatser. Vi vill vara en kraft i samhället också, inte minst när det kommer till tillgång till bostäder och samhällsservice, säger Markus Andersson, som är lokalombudsman för Kommunal i Stockholms län.

Frida Antbrink och Markus Andersson
Foto: Sören Andersson

Frida Antbrink, Handels, och Markus Andersson, Kommunal, är på plats för att bland annat träffa medlemmar som bor och jobbar på Järva.

Även för Frida Antbrink, som till vardags jobbar på Hemköp, men är förtroendevald inom Handels, är det viktigt att träffa medlemmar som bor och jobbar på Järva. Och även om förbundet självklart rekryterar medlemmar i sitt tält är det inte den viktigaste anledningen att vara på plats, menar hon.

Folkbildande funktion

– Det finns en viktig folkbildande funktion i att var här. Vi träffar många ungdomar och tyvärr många som inte riktigt vet vad facket är och där har vi en superviktig funktion att informera, säger hon.

Järvaveckan pågår till och med söndagen den 16 juni.

Stina Bengtsson

Publicerad av Stina Bengtsson den 2019-06-14 - 10:43  #Kompetensförsörjning #Integration