Maud Olofsson
Foto: Mostphotos + Patrik Trägårdh

Maud Olofsson: "Riv upp personalliggarna"

Publicerat av Daniel Mellwing

Kritiken mot personalliggarna växer och stämningen är närmast upprorisk bland hotell- och restaurangföretagarna. Nu kräver Visitas ordförande Maud Olofsson förändringar. "Skjut inte mygg med kanonkulor", tycker hon.

Lagen om personalliggare funkar ju inte alls. Gör om och gör rätt, är min uppmaning, säger Maud Olofsson, tidigare näringsminister och numera ordförande för besöksnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation Visita.

Tanken med Skatteverkets så kallade personalliggare är att stoppa svartarbete och fusk, men de har inte alls fått önskad effekt, enligt Maud Olofsson. Istället känner sig seriösa företagare misstänkliggjorda när de tvingas rapportera och registrera varje steg de tar, menar hon.

– Skatteverket har krånglat till det alldeles i onödan när de har blandat in ägarna och deras familjer. De har tagit fram ett regelverk som inte stämmer överens med verkligheten. Det måste vi komma ifrån om företagare ska kunna göra rätt, säger hon.

Vill göra rätt

Att Skatteverket inte kan visa att personalliggarna har haft effekt är extra allvarligt, menar Maud Olofsson och påpekar att det då hade varit lättare för företagarna att acceptera reglerna.

– De vill ju göra rätt, säger hon.

Hon understryker att numera är kontanthantering ovanligt inom hotell- och restaurangbranschen. Risken för fusk är därmed mycket liten, anser hon.

Den senaste tiden har ett flertal företagare höjt rösten och rasat mot krånglet. Flera har vidtagit åtgärder som att sluta ta emot praktikanter, nyanlända och personer som arbetstränar på grund av risken för dyra böter.

– Det är anmärkningsvärt att en myndighet som genomför sådana här saker inte kan påvisa någon effekt. Det är väldigt allvarligt. När jag höll på med regelförenkling på näringsdepartementet så var en viktig del i förenklingsarbetet att myndigheterna skulle kunna visa för företagen att reglerna hade positiv effekt på det man ville bekämpa. Men här finns ju inga effekter att redovisa, säger Maud Olofsson.

Det kommer alltid att finnas företag som inte sköter sig, problemet finns i alla branscher, påpekar hon. Hennes uppmaning är tydlig:

– Skjut inte mygg med kanonkulor.

Tror att myndigheterna har koll

– Om det finns misstanke mot företag som inte följer reglerna, ja, men sätt dit dem då. Jag tror faktiskt att myndigheterna har rätt bra koll på vilka det är. Företagare som gör rätt och som återkommande får en bekräftelse på det ska inte drabbas på det här sättet. I dag har de ingen fördel av att spela efter reglerna, kontrollerna fortsätter ju ändå, säger hon.

Det kan vara en utmaning för myndigheter och politiker att skapa relevanta regler. Däremot är lösningen enkel om det visar sig att reglerna inte fungerar.

– Då ska man ta bort dem. Varför ska vi ha regler om de inte fungerar? Personalliggarna kostar pengar, jobb och skapar irritation utan att skapa någon ordning och reda, säger Maud Olofsson.

Arbetsmarknadsnytt har sökt Skatteverket för en kommentar.

Daniel Mellwing

Publicerad av Daniel Mellwing den 2018-10-25 - 11:35  #Skatt