Köksmästare Markus (tv) tillsammans med en nyanställde kocken Ahmed el Bouhali på Isaberg Höganloft
Foto: Lina Alriksson/TT

Ahmed el Bouhali från Marocko (th) fick jobb på Isaberg Restaurang efter ett unikt samarbete mellan arbetsgivare, Arbetsförmedlingen och Gislaveds kommun. Här tillsammans med köksmästaren Markus.

Lokalt snabbspår löste kockbristen

Kockbristen är skriande i hela landet – men inte på Isaberg Restaurang. Tack vare ett kreativt samarbete är problemet löst. "Man behöver inte krångla till det så mycket", säger krögaren Hans Palmgren.

Bristen på kockar har varit ett problem för restaurangbranschen i flera år. I Småland har nätverket Småland Resorts skapat ett lokalt snabbspår för nyanlända med tidigare erfarenhet av restaurangbranschen. Hans Palmgren på Palmgrengruppen är ordförande i Småland Resorts.

Hans Palmgren

– Nu har vi trampat upp ett snabbspår som vi kan använda oss av även fortsättningsvis, säger Hans Palmgren.

Foto: Lina Alriksson/TT

– Vi har haft en stor invandring till länet och vi har kompetensbrist i restaurangbranschen, framför allt på kockar. När vi diskuterade den här frågan inom Småland Resorts kom idén upp om att matcha de nyanlända med vår efterfrågan, säger Hans Palmgren.

Kommunen nappade

Gislaveds kommun nappade på idén och kallade till ett möte med de intresserade krögarna och Arbetsförmedlingen. Sedan tidigare fanns ett snabbspår för kockar från UHR, det vill säga besöksnäringens yrkesråd*, och Arbetsförmedlingen, men det hade inte lanserats i kommunen.

De fick varsin råvarukorg och uppmaningen att laga vad de ville. Vi tittade på om det fanns något kockämne i dem.

Joakim Toll

– När initiativet kom från branschen så sa vi att vi kör själva, säger Joakim Toll, utvecklingsledare på Gislaveds kommun.

Foto: Pressbild

– Gislaved hade ännu inte pekats ut för att vara med i det snabbspåret och när initiativet kom från branschen så sa vi att vi kör själva, säger Joakim Toll, utvecklingsledare på Gislaveds kommun.

Kommunen kontaktade de personer som kunde vara aktuella och bjöd in till en valideringsdag hos restaurangskolan i Gislaved. Där hjälptes krögare och lärare åt att bedöma de nyanländas handlag i köket. Allt från hur de fileade en fisk till hur de styckade en kyckling.

– De fick varsin råvarukorg och uppmaningen att laga vad de ville. Vi tittade på om det fanns något kockämne i dem. Hur arbetade de, hur hanterade kniven och hygienen? berättar Hans Palmgren.

Varvade praktik och utbildning

Ett tiotal personer blev sedan erbjudna tolv veckors praktik i olika kök i kommunen. De praktiserade tre dagar i veckan och hade utbildning de övriga två dagarna. Dels en kurs i yrkessvenska hos en extern aktör, dels en kompletterande köksutbildning hos restaurangskolan.

– Där fick de lära sig saker som man behöver kunna för att jobba som kock i Sverige, till exempel lära sig laga vanliga svenska maträtter och specialkost, säger Joakim Toll.

Isaberg Höganloft
Foto: Lina Alriksson/TT

Hans Palmgren (th) berättar att arbetsgivarna har lagt ner mycket ideell tid. Bland annat har han hjälpt till med körkort för att Ahmed el Bouhali ska kunna jobba på Isaberg Restaurang.

Efter tolv veckor var praktiken färdig. Majoriteten av deltagarna har sedan gått vidare till att jobba i kök.  

– Nu har vi trampat upp ett snabbspår som vi kan använda oss av även fortsättningsvis. Jag tror att det gäller att inte krångla till det för mycket, vi har fokuserat på det praktiska handlaget och det har bevisligen fungerat bra, säger Hans Palmgren.

Han betonar att samarbetat med kommunerna och Arbetsförmedlingen har fungerat smidigt.

– Det handlar om att hitta rätt människor som vill hjälpa till, och det har vi lyckats göra här. Gislaveds kommun har till exempel ställt upp helhjärtat för att hjälpa oss, de inser att varje familj som kan försörja sig själva är en vinst för hela kommunen.

Hjälpte till med körkort

Samtidigt har de medverkande arbetsgivarna haft ett stort personligt engagemang i de nyanlända kockarna.

– Vi har lagt ner mycket ideell tid. Det kan vara allt från att hjälpa till med körkort till att hitta en bostad. Vi på Isaberg driver vår verksamhet på landet, det går liksom inte att ta tunnelbanan eller bussen hit, särskilt inte med tanke på våra oregelbundna arbetstider. Då är körkort ett måste och det har vi hjälpt till med.

För Isaberg Restaurang har snabbspåret hjälpt till att lösa kockbristen. För första gången på sju år har de till och med övertalighet på kockar och lånar ut kockar till kollegor på andra anläggningar under lågsäsong.

Två nyanlända kockar anställdes på Isaberg, men en har bytt jobb. Kvar är Ahmed el Bouhali som kommer från Marocko.

– Jag har jobbat som kock tidigare och trivs jättebra här, både med jobbet och kollegorna, säger han.

*UHR drivs av bransch- och arbetsgivarorganisationen Visita, arbetsgivarorganisationen KFO samt fackförbunden Unionen och HRF.

Karin Jansson

Publicerad av Redaktör den 2019-03-19 - 13:45  #Kompetensförsörjning #Arbetsförmedlingen #Integration