samhallsbild
Foto: TT Nyhetsbyrån

LO varslar om konflikt på Samhall

Publicerat av Stina Bengtsson

LO-förbunden varslar om konflikt för Samhallanställda. Den stora konfliktfrågan är den så kallade låglönesatsningen. Om parterna inte kan komma överens kommer övertids- och nyanställningsblockad bryta ut den 12 oktober och strejk den 17 oktober.

Förhandlingarna på Samhallområdet har varit tuffa, som Arbetsmarknadsnytt har rapporterat om tidigare . Och på måndagsmorgonen kom beskedet att LO-förbunden varslar om strejk. Konfliktfrågan, den så kallade låglönesatsningen eller insamlingsmodellen, handlar om att LO-förbunden menar att de som tjänar mindre än 24 000 kronor i månaden ska få ett extra lönepåslag i årets avtal, utöver märket på 6,5 procent på tre år. Almega menar, å andra sidan, att allt ska rymmas inom märket, något som även Medlingsinstitutet bekräftade i maj i år .

– Vi accepterar inte att Almega förvägrar de lågt avlönade Samhallanställda den låglönesatsning som är norm i övriga avtal. Därför tar vi strid för att också Samhalls anställda ska få ta del av låglönesatsningen som alla andra branscher har fått, säger Ann-Marie Stenberg, som är ansvarig för de sju LO-förbundens förhandlingar, i ett pressmeddelande.

– Det är väldigt problematiskt att LO-förbunden nu tar till stridsåtgärder för att spräcka det märke som satts av industrin i årets avtalsrörelse, och som är en grundbult i den svenska arbetsmarknadsmodellen. LO-förbunden försöker ge sken av att Samhallförbundet inte vill medverka till en låglönesatsning, men det är felaktigt, säger Almegas avtalsansvarige Per Gradén.

Enligt Almega har de erbjudit LO-förbunden låglönesatsningen och vissa förändringar i kollektivavtalet. Totalt ska allt rymmas inom märket.

– Vårt förslag ger till och med mer till dem som tjänar under 24 000 kr per månad än vad LO-förbunden är villiga att ge, säger Per Gradén.

Totalt har Almega ungefär 150 avtalsområden. Hittills har alla avtal i årets avtalsrörelse hamnar inom märket.

– Vår bestämda uppfattning är att vi ska hålla oss inom märket på alla de kvarvarande avtalsområdena, sa Almegas vd Anna-Karin Hatt nyligen till Arbetsmarknadsnytt .

Om parterna inte kommer överens innan 12 oktober kommer konfliktåtgärder i form av övertids- och nyanställningsblockader att bryta ut. Om ingen överenskommelse har gjorts innan den 17 oktober bryter en strejk, ut.

Stina Bengtsson

Publicerad av Stina Bengtsson den 2017-10-02 - 15:54  #Avtalsrörelse