Eva Dunér, Anders Weihe, Maud Spencer
Foto: TT + pressbilder

Eva Dunér, Anders Weihe och Maud Spencer.

Kravet till nya arbetsmarknadsministern: "Få ordning på haveriet"

Publicerat av Stina Bengtsson, Ana Cristina Hernández och Henrik Sjögren

Ylva Johansson ska med stor sannolikhet flytta till Bryssel och bli kommissionär. Det innebär att Sverige inom kort får en ny arbetsmarknadsminister. Vem det blir vet ingen mer än möjligen Stefan Löfven och några till, men Arbetsmarknadsnytt har frågat arbetsgivare vad de vill att hen ska prioritera i sitt nya arbete.

– Det bästa vore väl att lägga ner Arbetsförmedlingen och börja om från början och det har ju Ylva Johansson inte velat göra. Det vore illa om det kom en arbetsmarknadsminister som inte förmår att ta tag i problemen med avvecklingen av Arbetsförmedlingen, säger Eva Dunér, franchisetagare på McDonalds

Hon får medhåll från Anders Weihe, som är förhandlingschef på Teknikföretagen.

– Att få ordning på det haveri som är Arbetsförmedlingen är en del av den reform som krävs.

Maud Spencer är vd på Svalson AB. Hon oroar sig för att de löften som har getts i Januariavtalet hamnar i utredningar och att inget händer eller att det bara blir små förändringar.

– Jag tycker exempelvis att det här med flexicurity skulle bli väldigt tråkigt om det hamnade i en utredning, samma sak med kompetensutvisningar.

– Han eller hon kommer att behöva prioritera 73-punktlistans frågeställningar kring Arbetsförmedlingen och LAS. Sedan hoppas jag att den nya ministern också har ett nära samarbete med parterna kring LAS och omställningarna, eftersom vi redan har inlett förhandlingar om det, säger Teknikföretagens förhandlingschef Anders Weihe.

– Vi måste ha en arbetsmarknad där det är lätt att få jobb och lätt att anställa, fortsätter han.

Enligt Anders Weihe pågår arbetet med LAS-förhandlingarna intensivt och förhoppningen är att komma fram till en principuppgörelse i november.

– Det är tydligt att parterna har en stark ambition att försöka komma i mål, säger han.

Har du något budskap till den nya arbetsmarknadsministern?
– Se över hur myndigheterna agerar gentemot arbetsgivarna och undvik det regelkrångel som sätter käppar i hjulen för företagarna. Inom kompetensförsörjning måste man förenkla rutinerna – bland annat vad gäller arbetskraftsinvandringen. Om vi inte klarar av att tillgodogöra behovet av arbetskraft hemma i Sverige så måste vi ju försöka hitta kompetens utomlands, säger Eva Dunér.

– Budskapet är att det är vi som företagare som skapar jobben och att vi vill ge så många som möjligt ett bra jobb och själva få kompetent arbetskraft, säger Maud Spencer.

Kompetensförsörjning största utmaningen

Och just kompetensförsörjningen är en fråga som många nämner. Enligt Eva Dunér är det den största utmaningen för hennes bransch, hotell och restaurang.

– Det hindrar oss att växa när vi inte hittar tillräckligt med medarbetare, säger hon.

På frågan om vem de vill se som nästa arbetsmarknadsminister, som ju kommer att vara en socialdemokrat, är det bara Eva Dunér som vill namnge en person.

– Jag tycker att Mikael Damberg skulle passa på posten, av de möjliga kandidaterna. Jag har träffat honom, han är en vettig kille och han verkar ha ett tydligt näringslivsfokus, säger hon.

– Det ska vara någon som är kompetent och som känner till och har jobbat med arbetsmarknadsfrågor, säger Maud Spencer.

– Vi kommer att samarbeta med vilken person det än blir, säger Anders Weihe.

Och han har ett tydligt budskap till ministern, vem det än blir:

– Den svenska arbetsmarknaden måste reformeras. Om inte det görs, så kommer det att bli en stor konkurrensnackdel för Sverige. Förbudsreglering och liknande vill vi inte ha.

Stina Bengtsson Ana Cristina Hernández Henrik Sjögren

Publicerad av Stina Bengtsson, Ana Cristina Hernández och Henrik Sjögren den 2019-09-04 - 10:23  #Kompetensförsörjning #Politik #Arbetsförmedlingen