Handels ordförande Susanna Gideonsson vill bli ny LO-ordförande
Foto: Leif R Jansson / TT

Handels ordförande Susanna Gideonsson vill bli ny LO-ordförande.

Hon vill bli ny LO-ordförande

Publicerat av Stina Bengtsson

Susanna Gideonsson, ordförande för Handels, vill efterträda Karl-Petter Thorwaldsson i rollen som LO-ordförande. Det skriver hon i en krönika i NSD.

”Kan LO:s valberedning hitta en lösning där jag finns med är jag beredd att göra jobbet.” Det skriver Susanna Gideonsson. Enligt henne fick hon i förra veckan en fråga från Handels valberedning om hon var beredd att acceptera en nominering som ordförande för LO.

Det var i november som Karl-Petter Thorwaldsson gav beskedet att han avgår som LO-ordförande vid LO-kongressen som är planerad att genomföras i juni i år. Sedan dess har spekulationerna om han efterträdare pågått mer eller mindre flitigt.

Susanna Gideonsson har hela tiden funnits med i spekulationerna och bekräftar alltså nu sin vilja att ställa upp. Hon har varit ordförande för Handels sedan 2014 och har en gedigen erfarenhet av förhandling.

I sin krönika räknar Susanna Gideonsson upp en rad problem som hon menar finns i samhället, men hon pekar särskilt på den kris som Sverige nu står inför, på grund av coronaviruset. ”För att lyckas möta utmaningarna måste LO vara enat och starkt. Det är jag beredd att kämpa för att uppnå. Tillsammans med andra. För det är den enda lösningen, det är alltid så vi är starkast”, skriver Susanna Gideonsson.

Stina Bengtsson

Publicerad av Stina Bengtsson den 2020-03-17 - 08:34  #Avtalsrörelse #Svenska modellen #LO