Pär Svärdson, vd för Apotea, på företagets lager i Morgongåva
Foto: Sören Andersson

När trycket på Apotea ökade hörde företaget av sig till personalchefer på företag som varslar personal. "En del började att gråta i telefon eftersom de är utsatta för en djävulsk press och måste göra sig av med personal fast de kanske inte vill. Då är det bra om man kan hjälpas åt", säger Apoteas vd Pär Svärdson.

Hårt tryck på Apotea – lånar medarbetare från alla branscher

Publicerat av Ana Cristina Hernández

På Apoteas lager i Morgongåva har coronakrisen skapat en efterfrågan som vissa dagar är tre gånger högre än normalt. Nu lånar företaget permitterade medarbetare från andra branscher. Vd Pär Svärdson vill se gemensamma lösningar. ”Det är mycket bättre än om alla bara kör själva”, säger han.

I dagsläget skriker Sverige efter läkemedel och rekryteringsbehoven inom vården och relaterade sektorer är skyhöga. Som ett led i den uppkomna situationen har nätapoteket Apotea sedan ett tag tillbaka erbjudit krisande företag att ”låna” deras permitterade personal och stå för deras tillfälliga kostnader.

– På Apotea vill vi både rekrytera permanent, eftersom vi har ett långsiktigt behov av personal, och kortsiktigt, eftersom vi vill rida ut den puckel som har uppstått nu när rekryteringsbehovet har ökat. Den puckeln överensstämmer med lågkonjunkturen för vissa andra branscher, säger Pär Svärdson och fortsätter:

– Därför hörde vi av oss till företag i grannskapet och frågade om de hade personal att låna ut.

Näthandeln mot strömmen

Nyligen meddelade Arbetsförmedlingen att 36 800 personer blev varslade i mars månad – en historiskt hög siffra. Varslen har främst drabbat anställda inom hotell-och restaurangbranschen samt bemanningsbranschen. Samtidigt sker en motsatt trend inom både näthandeln och hos läkemedelsföretagen.

– Efterfrågan på våra produkter ligger på 50 procent över det normala. Vissa enstaka dagar har det varit två till tre gånger högre än normalt. Nu har vi lånat ungefär 40 personer från andra företag. Det har varit allt ifrån underleverantörer till bilindustrin, till restaurang och hotell, bageri och fysiska butiker, säger Pär Svärdson.

Apotea_05
Foto: Sören Andersson

Vissa dagar har efterfrågan på Apoteas produkter varit tre gånger högre än normalt.

Pär Svärdson säger att Apotea har anställt sammanlagt hundra personer den senaste tiden, om man räknar in de permanenta rekryteringarna. Innan massrekryteringen hade företaget 650 anställda. Arbetsuppgifterna för den inlånade personalen handlar om att plocka och packa medicin i lagret i Morgongåva i Heby kommun. De permanenta rekryteringarna handlar ofta om apotekspersonal, men för den yrkeskategorin är söktrycket lägre.

– Apotekare och receptarier är bristyrken i Sverige så det är inte så lätt att rekrytera. Och eftersom de inte har drabbats av någon kris finns det inte heller någon personal att låna, säger Pär Svärdson.

Rekryterar inte från Stockholm

De allra flesta av de tillfälliga rekryteringarna kommer ifrån Uppsala, Västerås, Enköping, Sala och andra orter som ligger i närheten av Morgongåva. Stockholmsområdet är Apotea dock mer försiktig med, på grund av den något högre risken för coronasmitta.

– Vi har fått många förfrågningar från Stockholmsområdet men vi är lite restriktiva med dessa för vi är rädda att få in smitta i lagret. Jag hatar inte stockholmare utan bor i Stockholm själv, men vi vill begränsa inflödet därifrån.

I dagsläget behöver Apotea fortfarande anställa 50 personer till – något som dock inte borde vara svårt. Pär Svärdson säger att de aldrig har fått in så många ansökningar som nu.

– Det är gigantiska mängder. Jag utlyste några olika tjänster på vår hemsida och vi börjar närma oss 5000 sökande. Det visar verkligen på den varselvåg som man läser om i pressen. När vi nu får hundra gånger fler ansökningar än vad vi brukar få normalt ser vi att något har hänt.

En gemensam lösning

Pär Svärdson rekommenderar andra företag som är i behov av personal att göra som Apotea och höra av sig till de företag i omgivningen som varslar personal. Han berättar att många av de personalchefer som de ringde till blev mycket glada när de hörde av sig.

– En del började att gråta i telefon eftersom de är utsatta för en djävulsk press och måste göra sig av med personal fast de kanske inte vill. Då är det bra om man kan hjälpas åt. För de anställdas del kan det vara en kul erfarenhet att prova på ett annat jobb under en kortare tid.

Trots den stora varselvågen inom många branscher kan det komma något gott ur samarbetet mellan de företag som har ”krokat arm” i svåra tider, menar Pär Svärdson.

– Som företag kan man fråga sig ”Vi har en kompetens, vad finns det för behov av den i samhället?” På så sätt kan man gemensamt få till en lösning. Det är mycket bättre än om alla bara kör själva.

Ana Cristina Hernández

Publicerad av Ana Cristina Hernández den 2020-04-02 - 17:03  #Arbetslöshet #Coronakrisen