Oskarhamn gatubild
Foto: Oskarshamn

I Oskarshamn och i flera andra kommuner runtom i landet vill politiker och företag ta emot fler nyanlända än kommunen har blivit tilldelad.

Malin Bergman
Malin Bergman (C), kommunalråd i Krokom
Andreas_Erlandsson
Andreas Erlandsson (S), kommunalråd i Oskarshamn
Madelaine Jakobsson
Foto: Ida Bygden Photography
Madelaine Jakobsson (C), kommunstyrelsens ordförande i Nordmaling
Göran Nyberg
Göran Nyberg, vd, Olofsfors AB i Nordmaling

Här skriker kommunerna efter nyanlända

Årets tilldelning av nyanlända är för låg. Det menar flera kommuner i landet. "Vi i Jämtlands län tänker uppvakta våra riksdagspolitiker i frågan. Vi vill ta emot fler personer i samtliga kommuner", säger Malin Bergman (C), kommunalråd i Krokom.

Jämtlands län stod väl rustat inför den stora flyktingkrisen 2015, menar Malin Bergman.

– Det har funnits och finns fortfarande en stor vilja från civilsamhället att hjälpa till. Många ställde upp med den sociala och hjälpte till att ordna med bostäder och kontakter. Företag ordnade med praktikplatser och det vi gjorde vi även inom de kommunala verksamheterna här i Krokom. Jag tror att grundinställningen hos nästan alla är att de här människorna bidrar och hjälper till att utveckla kommunen.

I år har Krokom fått en tilldelning på sju personer.

– Vi fick fem först, men nu har vi fört en dialog med Östersund som har den största tilldelningen i länet och då fick vi två till. Men vi är eniga inom länet att tilldelningen är för låg. Vi tänker uppvakta våra riksdagspolitiker i frågan och säga att vi kommuner som har gjort ett bra arbete med mottagandet vill ta emot fler. Gärna från kommuner som inte är lika aktivt engagerade som vi är.

Svårt att hitta personal

De nyanlända behövs, menar Malin Bergman. Många företag har svårt att rekrytera personal i och med att 40-talisterna går i pension.

– Vi behöver fler människor som vill och kan arbeta. Här i Jämtland ser vi kompetensbristen som den största utmaningen framöver. Många landsbygdskommuner har svårt med den demografiska utmaningen där allt fler blir äldre. Vi behöver fylla på underifrån.

Samma svar ger Andreas Erlandsson (S) som är kommunalråd i Oskarshamn. Kommunen har fått en tilldelning på 19 personer i år.

– Vi sa att vi vill ta emot 25 och vi anser att vi har fått för få. Vi har byggt upp en organisation i kommunen som kan ta emot fler och vi har varit duktiga på att få ut folk i jobb och annan sysselsättning så här långt.

Företagen i kommunen har ett stort behov av arbetskraft, berättar han.

– Vi har Scania som är en stor arbetsgivare, men också många andra företag inom verkstadsindustrin som söker folk. Och när det kommer till vissa yrkeskategorier, som ingenjörer till exempel, råder det ju kompetensbrist i hela landet.

Nästan alla har stannat och fått egen försörjning

Nordmaling i Västerbottens län tar i år emot 17 personer.

– Vår integrationssamordnare höll nyligen en redovisning av hur det har gått för de personer som vi tagit emot hittills. Den visade att nästan alla har stannat och av dem har nästan alla också egen försörjning. Vi är oroliga för hur vi ska lösa kompetensbristen. Mot bakgrund av det, men också av humanitära skäl, vill vi välkomna fler personer till oss, säger kommunalrådet Madelaine Jakobsson (C).

Göran Nyberg, som är vd på Olofsfors AB i Nordmaling, ett företag som tillverkar delar till skogs- och entreprenadmaskiner, vittnar om att det är svårt att hitta personal.

– Vi har till exempel fyra tjänster ute nu där vi har haft i princip noll sökande. Det är stor brist på framför allt CNC-operatörer, tekniker och ingenjörer. Svetsare och godshanteringspersonal har varit lite lättare att få tag på, säger han.

Han tror att industrin måste rusta sig bättre för att klara kompetensförsörjningen.

– Vi behöver tänka till mer och kanske ta fram fler egna internutbildningar. Nuförtiden finns inga direkt enkla jobb, utan man behöver ha erfarenhet eller utbildning. Men många gånger är rätt inställning viktigare än den formella behörigheten och då kan vi utbilda internt.

För tillfället har Olofsfors ingen anställd som är just nyanländ, däremot personer med utländsk bakgrund som har bott i Sverige ett tag.

– Eftersom vi är ett internationellt företag anställer vi gärna personer som talar engelska, även om de inte kan svenska. Kunskap om marknaden i Mellanöstern är också en tillgång. Jag har frågat hos arbetsförmedlingen men inte fått något napp. Arbetsförmedlingen skulle behöva göra en ordentlig kompetensinventering på de nyanlända. Den åsikten har jag också framfört till dem.

Karin Jansson

Fakta

I år har 9000 nyanlända med uppehållstillstånd anvisats till landets kommuner.

Länstal:
Blekinge 44

Dalarna 231

Gotland 75

Gävleborg 115

Halland 354

Jämtland 85

Jönköping 244

Kalmar 96

Kronoberg 59

Norrbotten 285

Skåne 1032

Stockholm 2959

Södermanland 141

Uppsala 408

Värmland 242

Västerbotten 320

Västernorrland 129

Västmanland 113

Västra Götaland 1511

Örebro 191

Östergötland 366

 

Siffror på kommunnivå finns här.

Publicerad av Redaktör den 2019-02-08 - 09:52  #Kompetensförsörjning #Integration