CA-Boden i Härnösand
Foto: Mats Andersson / TT

Här är kompetensbrist inget problem

Svårt att rekrytera? Nej, Christer Arnberg på småhustillverkningsföretaget CA-boden i Härnösand har aldrig haft det problemet. Men så har han också sedan start satsat på att anställa personer som är födda i andra länder.

Ljuden från skruvdragare och spikpistoler möter oss när vi stiger in i den byggnad i utkanten av Härnösand, som hyser CA-bodens verkstad. En långsträckt, fönsterlös lokal där gröna stålbalkar bildar stomme till det höga taket och plåtväggarna nätt och jämnt håller kylan ute. Personalen står utspridd och jobbar med olika saker – någon spikar ihop en dörr, en annan packar färdiga takstolar, en tredje skruvar bjälklag. Överallt ligger virke av gran och fur i olika högar, sorterade utifrån form och storlek, och den svagt syrliga och fräscha doften av nytt trä är tydlig.

I ena änden av lokalen står en stuga av trä. Den hyser företagets lilla kontor, där vd Christer Arnberg sitter vid sitt skrivbord. Och det är ingen slump att kontoret ligger i en stuga. Det är nämligen just sådana som är CA-bodens grej. Firman tillverkar och säljer stugor och bodar i byggsatser. Deras kunder är i första hand privatpersoner som vill bygga sig en stuga, ett Attefallshus eller ett mindre trähus, men inte vill eller kan göra hela jobbet. För närvarande har företaget en stor beställning på ett femtiotal småhus till två ekobyar i nederländska Almere.

Lär av varandra

Saeid Bagheri Afousi

Saeid Bagheri Afousi hade bott i Sverige några år innan han fick jobbet på CA-Boden.

Foto: Noella Johansson/TT

Saeid Bagheri Afousi har just packat klart en beställning: tre likadana hus som ska levereras till ett koloniområde i Göteborg. Han har jobbat på CA-boden i elva år. Då hade han bott i Sverige i några år utan att ha fått annat än praktikplatser, trots erfarenhet som svetsare, svarvare och bilmekaniker.

– Men snickare hade jag aldrig provat.

Det spelade inte någon roll för vd:n Christer Arnberg. Själva arbetsmomenten kan de få kläm på allt eftersom.

– De lär varandra, säger Christer Arnberg.

Språket spelar inte stor roll

Han är civilingenjör i grunden och startade företaget 2002, utifrån idén att många människor vill bygga själva, men inte riktigt kan hantverket. Redan under det första året fick han kontakt med en man på kommunens arbetsmarknadsenhet.

Christer Arnberg

Det började med två killar från Irak. Nu är nästan hela arbetsstyrkan född utomlands, berättar Christer Arnberg.

Foto: Mats Andersson / TT

– Han föreslog att jag skulle testa två killar från Irak.

Visserligen var de två männen inte så bra på svenska.

– Då är man ju i underläge på många arbetsplatser. Men här spelar inte det så stor roll.

Han konstaterar att det inte behövs så många ord för att förklara arbetsmomenten i verkstaden, utan att mycket går att visa med händer och bilder. Viktigare än språkkunskaper är att vara sugen på att jobba.

– Och det är de här killarna. De har hög arbetsmoral.

Nu pratar Christer Arnberg om hela arbetsstyrkan, som i dag består av nio personer, utöver honom själv. Bara en av dem är född i Sverige. Han har i stället en en brokig bakgrund där han i perioder hamnat lite snett. Betyder det att Christer Arnberg är en idealist? Nej, den beskrivningen köper han inte, även om ”det är spännande med det som är annorlunda”. Han är, som vilken företagare som helst, mån om att ha duktiga medarbetare, som gör att hans företag går bra.

– Men om jag inte hade haft tillgång till de här killarna hade det nog kunnat vara svårt att få folk.

En nackdel med att bara en av de anställda har svenska som modersmål är, att de inte får den träning i svenska som de skulle behöva. Det tycker Saeid Bagheri Afousi är synd. Han är visserligen den enda här som talar persiska, men:

– Det är inte bra att vi lär oss svenska av varandra.

Blir snabbt tillsvidareanställda

Majed Qassdano

Majed Qassdano var möbelsnickare i Irak. Nu bygger han småhus i Härnösand.

Foto: Noella Johansson/TT

De flesta som kommer hit gör det på så kallade instegsjobb, men blir i realiteten tillsvidareanställda direkt. Flertalet har något slags hantverksbakgrund, men att bygga trähus är nytt för de flesta.

– Jag hade aldrig hållit i en spikpistol innan jag kom hit, säger Majed Qassdano.

Han var möbelsnickare så länge han bodde i Irak. I Sverige jobbade han först i en kebabrestaurang. Men så fick han, via sin bror, tips om CA-boden. Han konstaterar att arbetet här delvis är ganska tungt, men rent hantverksmässigt betydligt enklare än att snickra möbler. Och visst har han drömt om att vidareutbilda sig inom elektronik, för att kunna få bättre lön, men har insett att han behöver bli bättre på svenska i så fall. Dessutom trivs han bra här.

– Chefen är bra på att rita, men själva jobbet får vi ansvara för själva och vi lär varandra. Det här känns som mitt hem nu, så det vore svårt att lämna.

Ingela Hofsten

Publicerad av Redaktör den 2019-01-24 - 10:56  #Kompetensförsörjning #Integration