Alla ni som vill ha sänkt A-kassa, tuta
Foto: TT

Här är kommunerna där flest får a-kassa

Publicerat av TT

De tre kommuner som ligger i topp vad gäller andel invånare som får a-kassa finns alla i nordligaste Sverige. Det visar en rapport från Sveriges a-kassor.

Haparanda, Övertorneå och Arjeplog. Det är de tre kommunerna som är i topp när det gäller andel invånare som fick ersättning från a-kassan förra året. 5,2 procent av invånarna i Haparanda fick ersättning medan det var 4,8 respektive 4,6 procent för de övriga två kommunerna.

I andra änden av tabellen återfinns Kinda, Mullsjö respektive Nykvarn som alla låg på 0,8 procent, visar statistik från Sveriges a-kassor.

”Vi ser stora skillnader mellan kommunerna i andelen som fått ersättning från a-kassan. Gemensamt för hela landet är att arbetsmarknaden blir allt mer flexibel och att kraven på flexibilitet måste balanseras med trygghet för den enskilde arbetstagaren”, säger Tomas Eriksson, arbetslöshetsexpert vid Sveriges a-kassor, i ett pressmeddelande.

Totalt sett fick 223 873 personer i Sverige ersättning från a-kassan, vilket motsvarar 2,2 procent av befolkningen. Det är nästan 74 000 färre än för fem år sedan.

Läs hela a-kasseindex för 2018.

TT

Publicerad av TT den 2019-06-10 - 11:37  #Arbetslöshet