Hussein Shawkat Darwish, från Syrien, fast anställd montör och arbetsledare på Artex
Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Hussein Shawkat Darwish, började som provanställd, men är nu tillsvidareanställd på Artex.

Företaget klarade expansionen – tack vare nyanlända

Publicerat av Martin Berg

Textilföretaget Artex befann sig i en expansionsfas men saknade personal. De tog en chans och satte in tolv relativt nyanlända flyktingar direkt i produktionen. Idag är tio av dem tillsvidareanställda. "Det är snabb payback för samhället och en viktig rekrytering för oss", säger företagets vd Mats Rydsund.

Mats Rydsund

Mats Rydsund, vd på Artex, konstaterar att nyanlända är en otrolig resurs som måste ges möjlighet att komma ut i arbetslivet.

Foto: Artex

Artex är ett textil- och sömnadsföretag som bland annat utför kompletta renoveringar av stolar för tåg och tunnelbana. Som många andra industriföretag har de haft problem med kompetensförsörjning. Samtidigt befinner sig företaget i en expansionsfas och har vunnit flera större kontrakt den senaste tiden. Bland annat med Londons pendeltåg och Storstockholms Lokaltrafik (SL).

– Nästa år kommer vi att växa rätt mycket och vi såg att vi behövde anställa folk. Vi kände också att vi ville försöka ta ett samhällsansvar, säger Mats Rydsund, som driver Artex tillsammans med sin kollega Björn Samenius.

Ger Arbetsförmedlingen en eloge

Artex vände sig då till Arbetsförmedlingen i Mjölby för att få hjälp med rekryteringen. De hjälpte till att hitta tolv relativt nyanlända personer med erfarenhet av sömnad och textil. Artex erbjöds också ett upplägg med en rabatterad arbetsgivaravgift för de nyanlända om de valde att anställa.

– Det var så klart en viktig del för att vi skulle kunna ta risken och testa de här personerna, säger Mats Rydsund.

– Sen ska Arbetsförmedlingen ha en eloge. Den har varit otroligt duktig och professionell, fortsätter han.

”Det är skönt när ens fördomar kommer på skam.”

Han erkänner att han var rätt skeptisk till hur det skulle fungera i början. Tolv nyanställda med utländsk bakgrund är rätt mycket för ett medelstort företag och många av dem kunde inte prata svenska, men kollegan Björn var pådrivande.

– Men det har gått mycket bättre än vad jag någonsin kunde ha trott. De allra flesta på företaget har varit positivt inställda och hjälpt till att få dem på plats. Det är skönt när ens fördomar kommer på skam.

”Väldigt viktig rekrytering”

Nu är tio av de tolv tillsvidareanställda på företaget.

– Det är rätt snabb payback för samhället och en väldigt viktig rekrytering för oss, säger Mats Rydsund.

– Det pratas ju mycket om vikten av att integrera flyktingar och nyanlända men det är få företag som engagerar sig. Det är en otrolig resurs som vi sitter på i Sverige och som vi måste ge möjlighet att komma ut i arbetslivet, fortsätter han.

För att bryta språkbarriären antog företaget från början en klar policy.

– Vi försökte undvika att de satt tillsammans under lunch- och fikapauser. Det är så klart viktigt att de lär sig språket så snabbt som möjligt. Vi hade också en svensklärare som kom ut till oss någon gång i veckan.

Hussein Shawkat Darwish
Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Hussein Shawkat Darwish från Syrien, är tillsvidareanställd montör och arbetsledare på Artex, där han monterar kläslar på stolar till SJ-tåg.

En av de som kunde ta steget från en provanställning till en tillsvidareanställning är Hussein. Han kom till Sverige för några år sen som flykting från Syrien. Där bodde han i den hårt krigsdrabbade staden Kobane och arbetade som skräddare.

– Jag fick kontakt med Artex via Arbetsförmedlingen och fick prova en månad. Sen fick jag en provanställning på ett år som nu blivit en tillsvidareanställning, säger Hussein.

Språket det viktigaste verktyget

Han håller med om att det är språket som är det viktigaste verktyget för att ta sig in i samhället.

– I början talade jag inte så bra svenska men den är mycket bättre nu och det är tack vare den dagliga övningen jag får på jobbet.

Idag arbetar han på monteringen för klädsel för SJ-tåg och han berättar att han stormtrivs.

– Alla är trevliga och cheferna kommer in och säger god morgon till oss i fabriken. Man känner att det är ett bra ställe att arbeta på.

Hussein bor ensam i en egen lägenhet i Mjölby. Hans familj är splittrad och han har släktingar kvar i Kobane och två bröder varav den ena i bor i Turkiet och den andra i Kuwait.

– Jag har inte sett dem på över tio år. Men det finns inte så mycket att göra. Jag kan inte åka tillbaka. Då tar militären mig direkt.

Glada att kunna ge en chans

Mats Rydsund och Björn Samenius är inte bara nöjda med att företaget har fått hjälp med att lösa kompetensproblemen. De är också glada över att ha kunnat ge de nyanlända en chans till en bättre framtid i Sverige.

– Att jobba och kunna försörja sig ger ett sammanhang. Vi har träffat en del av deras barn och tycker oss märka att de blir gladare av att mamma och pappa arbetar. Det måste vara nedbrytande att se sina föräldrar gå hemma, konstaterar Mats Rydsund.

Om företaget

Artex drivs av Björn Samenius och Mats Rydsund. De köpte företaget 2006 då det var konkursmässigt. Idag har Artex fabriker i Sverige och Lettland och produktutveckling huvudsakligen i Sverige för att serva kunderna i möbel-, bil och transportindustrin.

Företaget har 250 anställda. 2017 omsatte det 106 miljoner kronor och resultatet efter finansiella kostnader landade på 8,5 miljoner.

Martin Berg

Publicerad av Martin Berg den 2018-12-06 - 15:05  #Kompetensförsörjning #Integration