Emma Unevik och Mattias Dahl
Foto: Linda Broström, Sören Andersson

Emma Unevik och Mattias Dahl

Företagaren om läckta LAS-förslaget: "Goda nyheter"

Publicerat av Anders Carlsson och Karin Myrén

LAS har 50 år på nacken och skapades för en annan arbetsmarknad. Men nu finns ett färdigt förslag till förändring, enligt uppgifter till SVT:s Agenda. "Det gläder mig att det äntligen kommer ett konkret förslag", säger företagaren Emma Unevik.

Turordningsreglerna ändras så att arbetsgivare får göra undantag för fem anställda i stället för två anställda, oavsett när de anställdes. Dessutom kan arbetsgivaren få välja vem som ska gå vid arbetsbrist om två personer har jobbat lika länge. Ålder ska alltså inte längre vara en faktor. Dessutom kommer en anställd inte längre med fackets hjälp kunna ogiltigförklara en uppsägning så att hen får behålla både jobb och lön till en eventuell tvist är avgjord. Det är tre av förslagen i förändring i Lagen om anställningsskydd, enligt källor till SVT Agenda.

Emma Unevik som driver Stockholms Städsystem AB blir glad när Arbetsmarknadsnytt hör av sig.

– Du ringer med glada nyheter!

Hon har ännu inte helt hunnit sätta sig in i det nya förslaget om förändrad LAS.

– Det gläder mig att det äntligen kommer ett konkret förslag på hur LAS ska kunna moderniseras för det behövs verkligen. Båda punkterna om förändrade turordningsregler och anställningsansvaret vid tvister underlättar för de mindre företagen.

Företaget har i dagsläget 120 anställda och Emma Unevik menar att ett ännu bättre sätt att reformera turordningsreglerna, där fem och inte bara två anställda ska kunna undantas, är att införa en procentsats. Det skulle ge även medelstora företag en möjlighet att bättre utnyttja undantagsmöjligheterna.

– Det är lätt att enbart se till antalet anställda när storleken på ett företag ska bedömas. I tjänstesektorn, där vi verkar, är många anställda inte detsamma som hög omsättning och breda marginaler. Därför vore det bättre att väga samman både antalet anställda och omsättning som ett mått på storlek och därmed vilka regler som ska gälla.

– Våra politiker måste bli bättre på att förstå vad ett mindre företag verkligen är. Men generellt är det positivt med alla åtgärder som genomförs inom LAS och som förbättrar våra möjligheter att driva företag.

Stort behov av förändring

Mattias Dahl är vice vd och förhandlingschef på Svenskt Näringsliv. Han vill inte kommentera SVT Agendas uppgifter, men är tydlig med att det finns ett stort behov av att förändra LAS.

– Den är skriven för en helt annan tid och var naturlig då men den kunde omöjligt ta höjd för hur arbetsmarknaden skulle se ut 50 år senare, säger han.

Samtidigt poängterar han att det inte bara är LAS som behöver ses över och justeras utan hela regelverket kopplat till arbetsmarknaden.

– Egentligen är det odramatiskt. Näringslivet och arbetsmarknaden utvecklas och då måste regelverket hållas uppdaterat. Det viktigaste är att vi får ett regelverk som uppmuntrar till risktagande både för små, mellanstora och stora företag.

Mattias Dahl ser två möjliga vägar för att förändra lagstiftningen. Att politiken bestämmer eller att fack och arbetsgivare sätter sig vid förhandlingsbordet och efter ett givande och tagande kommer överens. Januariavtalets skrivningar om LAS innebar att det blev bråttom för fack och arbetsgivare att komma överens, för att inte politiken skulle gå in och bestämma. Samtidigt har flera LO-förbund, bland dem Kommunal, hoppat av förhandlingarna med Svenskt Näringsliv.

– Det är bekymmersamt när flera fack vägrar. Ännu konstigare är det när de sedan tycker att politikens förslag ska slängas i papperskorgen. Det är ett underbetyg att så kategoriskt säga nej till allt.

För Svenskt Näringsliv handlar inte förändringen bara om att ge arbetsgivarna större inflytande. Det måste vara en helhetsprodukt som omfattar fungerande system för omställning, a-kassa och anställningar.

– Fortfarande måste det finnas regler som gör att situationen blir tryggare för anställda men som också gör det lättare för arbetsgivare att våga ta steget och anställa de sista personerna, säger Mattias Dahl.

Anders Carlsson Karin Myrén

Publicerad av Anders Carlsson och Karin Myrén den 2020-05-25 - 16:14  #Politik #LAS