Omer Saleh, som arbetar på Willys och snart ska bli uppmärksammad på Garants mjölkpaket
Foto: Cecilia Burman

Omer Saleh flydde soldatlivet i Eritrea. Nu arbetar han på Willys och snart blir han uppmärksammad på Garants mjölkpaket.

Flydde kriget – nu har han fast jobb i Sverige

För Omer Saleh från Eritrea ledde Axfoods satsning för nyanlända till fast jobb i Willys-butiken. Även butikschefen Charlie Broström tycker att lärlingsprogrammet blev otroligt lyckat. "Omer är en av de mest omtyckta i butiken", säger han.

Louise Ring, Axfood

Louise Ring, HR-ansvarig på Axfood (i dagarna gick hon dock i pension).

Charlie Broström, Axfood

Charlie Broström, som varit chef i butiken sedan 2013.

I fjol startade Axfood sitt pilotprojekt för nyanlända genom att erbjuda tio kandidater ett års upplärning på lika många butiker i Stockholmsområdet. Enligt Louise Ring, HR-ansvarig på Axfood, var projektet en möjlighet för företaget att bygga upp en kompetenspool, samtidigt som de ville göra det lättare för nyanlända att få in en fot på arbetsmarknaden.  

25-åriga Omer Saleh var en av kandidaterna som valdes ut via Arbetsförmedlingen. Efter att ha träffat flera butikschefer på anställningsintervjuer erbjöds han en lärlingsplats på Willys Port 73 i Haninge, inte långt från sin bostad i Trångsund.

När han började hade han studerat svenska i två månader på SFI och aldrig arbetat i butik förut.

– Jag började lära mig om färskvaror och rutinerna med frukten, och att ha ett bra kundbemötande. Först var det svårt för jag var inte så bra på språket, men sedan började jag prata med kollegorna och de visade mig hur man gör ett bra jobb, berättar Omer Saleh.

Ledde till fast anställning

Hans kollega, Elin Dunér, säger att de kommunicerade med hjälp av engelska i början, och Omers handledare Imad Abutaleb, som pratar arabiska, innebar också ett visst stöd.

Men Charlie Broström, som varit chef i butiken sedan 2013, insisterade på att de skulle prata så mycket svenska som möjligt med Omer för att han skulle lära sig språket snabbare.

Även Elin Dunér tror att det bästa sättet att få in nyanlända på arbetsmarknaden är att inte särbehandla någon.

– Gör inte skillnad på att ta emot en nyanländ praktikant och en nyanställd. Se till att den får bra upplärning med bra hjälp och stöttning för de nya uppgifterna. Om språket inte alltid räcker till får du hitta andra sätt att kommunicera, säger Elin Dunér.

Lägg tid på upplärningen

Att ha en tydlig plan för upplärningen är också viktigt, menar Charlie Broström. Han delade upp Omers lärlingsår i tre fyramånadersperioder, där han först fick lära sig om färskvaruavdelningarna, sedan torrvarorna och sist kassan.

Han såg också till att Omer inte ersatte någon, utan fick gå bredvid tills han själv bemästrade momenten till fullo. 

– Det är något som vi verkligen har tagit till oss; att lägger man mycket tid på upplärning och tar oss tiden att göra det ordentligt får man igen det sedan, säger Charlie Broström.

I dag är Omer fast anställd och den med störst kompetens i hela butiken, eftersom han har blivit fullt upplärd på alla avdelningar. Han har dessutom pluggat handel, ekonomi och produktinformation inom Axfood-koncernen på 25 procent under upplärningsperioden.

Omer Saleh är glad över den fasta anställningen, som också innebär en löneförhöjning, från att ha haft 75 procent av ingångslön för en butiksarbetare till minst minimilön med ett års branschvana. 

Han blir dessutom kändis snart då han kommer att synas på Garants mjölkpaket. Där delar han sin historia om hur han flydde Eritrea för att slippa soldatlivet och den förtryckande regimen.

Han tycker att det känns konstigt att folk kanske kommer att känna igen honom.

– Säg att någon kommer hit och köper mjölk och så sitter jag där, skrattar Omer.

Efter ett första lyckat år siktar nu Axfood på att fortsätta med lärlingsprogrammet och troligtvis utöka antalet platser till det dubbla under det kommande året, men exakt omfattning är ännu inte bestämt. Av de tio som började sin upplärning i första omgången har hittills sju fått någon form av jobberbjudande efter projektets slut vid årsskiftet.

Cecilia Burman

Publicerad av Redaktör den 2019-02-07 - 10:02  #Integration