Greta Svensson, kommunikationschef på Arbetsmiljöverket, och skriften Knäcket
Foto: Arbetsmiljöverket + TT

Arbetsmiljöverkets kommunikationschef Greta Svensson gör en pudel om skriften Knäcket, men slänger samtidigt in en brasklapp.

Arbetsmiljöverket backar efter AMN:s avslöjande

Publicerat av Daniel Mellwing och Stina Bengtsson

Arbetsmiljöverkets skrift för ungdomar, Knäcket, som företagare menar målar upp en skrämmande bild av arbetsgivare fick hård kritik. Men när Arbetsmarknadsnytt kontaktade myndigheten för att få en kommentar gick det undan. Nu backar verket.

– Det känns som att tiden har gått, och skriften har en del tid på nacken. Den känns inte särskilt aktuell. Syftet har aldrig varit att svartmåla företagare, säger hon till Arbetsmarknadsnytt.

Det säger Greta Svensson, kommunikationschef på Arbetsmiljöverket. Hon menar att myndighetens vilja var att vända sig direkt till unga, som hon menar är extra utsatta på arbetsplatsen. Skriften Knäcket, som använts under en längre tid, har dock fått motsatt effekt. Och nu gör Greta Svensson en pudel.

– Efter att ha blivit uppmärksammad på problemet och efter att ha tittat på den ordentligt så kan jag säga att vi kommer att ta bort den i samband med att vi ser över vår publikationsservice, säger hon.

Så när försvinner skriften?

– Nu är det sent på eftermiddagen, och jag behöver få tag på rätt personer. Men jag föreställer mig att den tas bort ganska snart, säger hon.

Samtidigt slänger Greta Svensson in en brasklapp.

– Vi måste också säkerställa att det finns information som vänder sig till ungdomar, säger hon.

Och i skrivande stund finns publikationen kvar på Arbetsmiljöverkets webbplats. Det återstår att se hur länge.

Daniel Mellwing Stina Bengtsson

Publicerad av Daniel Mellwing och Stina Bengtsson den 2019-05-29 - 09:39  #Arbetsmiljö