Petter Stordalen
Foto: Maja Suslin/TT

Nordic Choice Hotels grundare Petter Stordalen.

Arbetsförmedlingen tvärvänder efter Arbetsmarknadsnytts avslöjande

Publicerat av Stina Bengtsson

Arbetsförmedlingen öppnar upp Nordic Choice Hotels möjlighet att publicera jobbannonser igen. Besked kom efter att Arbetsmarknadsnytt hade avslöjat att myndigheten försökte mörka avstängningen. ”Det tackar vi för”, skriver Nordic Choice kommunikationschef på Twitter.

Ibland går det fort. Strax efter att Arbetsmarknadsnytt avslöjat att Arbetsförmedlingen hade stängt av Nordic Choice Hotels från att publicera jobbannonser på Platsbanken kom beskedet: Myndigheten backar.

”Jag har precis fått information om att vårt konto är öppnat igen”, skriver Ann Mårder, HR-chef på Nordic Choice, i ett mejl till Arbetsmarknadsnytt.

Det var igår som Arbetsmarknadsnytt publicerade nyheten att Arbetsförmedlingen har stängt av Nordic Choice-koncernens möjlighet att publicera annonser på Platsbanken. Bakgrunden var att Clarion Hotels, som är en del av koncernen, hade publicerat en annons med texten “We don’t hire disabled people, immigrants, persons with a criminal record, gays or lesbians, Norwegians or divorcees. We hire individuals.” * En text som Arbetsförmedlingen ansåg stötande och kallade för diskriminerande.

Myndigheten dementerade

Efter publiceringen kontaktade Arbetsförmedlingens presstjänst Arbetsmarknadsnytt via telefon och dementerade att de skulle ha stängt av Nordic Choice. Något som de senare också underströks i ett mejl till Arbetsmarknadsnytt. ”Det stämmer inte att vi skulle ha stängt av Clarion från att annonsera i Platsbanken”, skriver presstjänstens Anna-Lena Immo i mejlet. Ett mejl som hon sedan följde upp med ytterligare mejl med liknande dementier. Myndigheten dementerade även via Twitter.

Nordic Choice hade fått motsatta uppgifter från Arbetsförmedlingens it-support, både via telefon och ett mejl, som Arbetsmarknadsnytt fick ta del av. En avstängning som också Nordic Choice Hotels kommunikationschef klargjorde för Arbetsförmedlingen på Twitter.

”Däremot efter att detta uppmärksammats så har ni idag öppnat upp för oss igen. Det tackar vi för eftersom vi gillar att skapa arbetstillfällen”, skriver han.

Arbetsförmedlingens presstjänst kommenterar händelserna så här i ett mejl till Arbetsmarknadsnytt:

”Det har visat sig nu att de felaktigt varit avstängda från en av våra tjänster för att publicera annonser. Det har rättats till och vi beklagar att vi inte kände till detta tidigare.”

* Fritt översatt: ”Vi anställer inte funktionsnedsatta, invandrare, före detta kriminella, bögar, flator, norrmän eller frånskilda. Vi anställer individer.”

Stina Bengtsson

Publicerad av Stina Bengtsson den 2019-05-17 - 14:32  #Kompetensförsörjning #Arbetsförmedlingen